XS
SM
MD
LG
27.03.2024 Stevan Davidović

Pripreme mlađih kuglaških selekcija

Detalj sa priprema u Vrbasu (foto: Ivan Mesaroš)

U Vrbasu (Centru za fizičku kulturu) nedavno su selektori Kuglaškog saveza Srbije, Zita Tokai (pionirke i kadetkinje), Đorđe Jovanić (pioniri i kadeti), Ljubomir Štetin (juniorke) i Ivan Mesaroš (juniori) održali prozivku i prvo okupljanje potencijalnih reprezentativaca mlađih kategorija.

Selektor juniora (U23) Ivan Mesaroš o pripremam kaže: „Maksimalno smo iskoristili svaki radni dan, da sagledamo čime raspolažemo pred prestojeća evropska i svetska prvenstva, koja će se u maju održati u slovačkom gradu Brezno. Zanimljivo je istaći da će prvi put na međunarodnu scenu (Evropsko prvenstvo) izaći pionirska selekcija, ženska i muška, dok se u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji održava Svetsko prvenstvo. Na ovom okupljanju bilo je 11 juniora : Ilija Jevremović, Mateja Šakić, Miloš Rajić (Beograd), Gabor Kurcinak, Marko Erdeljan, Hunor Radatovič (Vojvodina, Bačko Gradište), Uroš Mitričević (Bačka, Novi Sad), Andraš Biro ( Slavia, Kovačica), Aleksa Jevremović (Crvena zvezda, Beograd), Sebastian Magda (Jedinstvo, Novi Bečej) i Marko Egić („13. maj“, Novi Sad), kao i trojica kadeta Uroš Papić (Jedinstvo, Novi Bečej), Mateja Tadić (Bakar, Bor) i Ivan Milosavljević (Slavia, Kovačica). Svi su dobro radili i na njih se računa i u narednom periodu“.

Drugi krug priprema održaće se aprila, u Apatinu, kada će se odigrati prijateljska utakmica sa selekcijom Slovenije, dok će poslednja provera biti u Rumuniji sa njihovom selekcijom, posle koje će biti određeno 8 reprezentativaca, koji će braniti boje Srbije na Evropskom, odnosno Svetskom prvenstvu u Slovačkoj.

Piše: Stevan Davidović