XS
SM
MD
LG

Nastavljen uspešan prolećni niz Miločajca

Detalji sa terena u Miločaju - foto: M.Milanović

Pre opisa zbivanja na terenu, jedna zanimljivost - po prvi put u istoriji FK Miločajac, klupe za rezervne igrače i delegata, prebačene su na suprotnu stranu terena, i po mišljenju gledalaca, iz estetskog ugla, promena je pozitivna. Kompletan utisak o izgledu stadiona iznećemo kada radovi na zameni ograde budu privedeni kraju.

Brojni gledaoci videli su pravi prvenstveni meč, sa dva prilično različita poluvremena, gde se odnos snaga periodično menjao. Miločajac je slavio uz dozu sreće prvom delu, ali i uz dosta bolje izdanje u nastavku utakmice. Domaćin je krenuo u nešto izmenjenom sastavu, bez standardnih Andrije Grujičića i Grujića, koji su zbog povreda presedeli meč na klupi, dok je ovaj put sa klupe krenuo i Miodragović. Start meča bio je idealan za domaći tim. Tek je istekao prvi minut, Bulatović je dobio loptu na oko 17 metara od gola, povukao je malo udesno, pa gađao kontra ugao, prizeman šut, više precizan nego jak, i lopta je odsela u "maloj mreži" gola Ibra. Mogao je omaleni napadač domaćih da duplira vođstvo u 12. minutu, kada je ispratio odličan centaršut Gračanica, ali je šut glavom iz odlične pozicije bio suviše blag za golmana Stojkovića. Rano vođstvo domaćih nije preseklo goste, naprotiv. Lagano su ostvarili prevlast na sredini terena i preuzeli konce igre u svoje ruke. U 16. minutu, nakon kornera za Ibar, i serije odbitaka, loptu je na oko 17 metara zahvatio Biorac, ali je tukao iznad prečke. Gosti su izjednačili u 23. minutu iz slobodnog udarca sa 16-17 metara, kom je prethodio isti sa 9 metara veće distance, pri čijem je izvođenju lopta pogodila u ruku, nekog od igrača Miločajca u "živom zidu". Novu šansu, iz idealne pozicije, majstorski je iskoristio Nikola Vojmilovac, topovskim šutem u stilu Siniše Mihajlovića, skoro da je probio mrežu Miločajca. Probao je isti igrač i 5 minuta kasnije, ali je njegov snažan šut sa 30-ak metara Đorđević ukrotio. U poslednjih 7-8 minuta prvog dela Miločajac se probudio. Viđena su 3 vezana kornera za domaće i 3 dobre šanse. Glavni protagonista ofanzivnih akcija domaćih bio je Zoran Zrnzević, koji je u 37. minutu, nakon ubacivanja iz auta i "bilijara" u šesnaestercu Ibra iz dobre pozicije, tukao preko gola, da bi u 45. minutu, nakon svoje solo akcije, šutem sa 17 metara pogodio desnu stativu.

U dobroj prilici našao se i brzonogi Nikolić, koji je prihvatio loptu nakon prodora Bulatovića i pada istog igrača u 16 metara, gađao je bliži ugao, ali je Stojaković odbranio. Do gola je mogao i Ibar, kada se njihov napadač izborio za loptu u duelu sa defanzivcima domaćih, u neposrednoj blizini gola, ali je golman Đorđević maestralno reagovao. I onda, u sudijskoj nadoknadi, prekid za domaće, skoro sa leve aut linije izveo je Bulatović, a visoko nabačenu loptu nespretno, glavom u svoj gol šalje defanzivac Ibra, Biorac. Primljen gol, neposredno pred odlazak na odmor, sigurno nije pozitivno delovao na gostujuće igrače.

Nastavak meča doneo je potpuno drugačiju sliku na terenu. Trener Tasić je u vatru ubacio Miodragovića, formacija je prebačena u 3-5-2 i to je dalo rezultat. Najpre beležimo dobar prodor Nikolića po desnom boku, usledio je rezonski povratni pas, ali je štoper gostiju isti presekao u poslednji čas. Tri minuta kasnije, u buketu igrača dobro se snašao Bulatović, šutirao iz okreta, ali nedovoljno snažno za Stojakovića. U 65. minutu, Gračanac iz slobodnog udarca pogađa živi zid, da bi u 73. minutu Zrnzević sve odlično uradio, ali iz neposredne blizine nije uspeo da ugura loptu u mrežu Ibra. Četiri minuta kasnije sledi dobar prodor Bojanića, šut u bliži ugao, koji je Stojaković odbio u korner. Nakon kornera loptu prihvata ponovo Bojanić, ali mu se u "bloku" našao jedan igrač gostiju, koji je istu zahvatio rukom, pa je arbitar pokazao na belu tačku. Sigurnom realizacijom najstrože kazne, Bojanić je "naplatio", svoje zalaganje u ovom meču. Ibar u nastavku meča nije imao snage da ozbiljnije ugrozi Đorđevića, premda su pokušavali. Do kraja meča rezultat se nije menjao, a mogao je u 89. minutu, kada je centrirao Gračanac, a iskusni Mladen Grujičić "na drugoj stativi" šutirao glavom, lopta se od podloge odbila ispod prečke, ali je golman gostiju uspeo da je odbije u korner.

Borba na svakom delu terena - foto: M.Milanović

Na kraju, treći prolećni trijumf Miločajca u tri kola, za trideseti bod, koji Tasićeve pulene ostavlja na deobi prve pozicije sa ekipom Borca iz Vraneša. Iduće subote sledi gostovanje mladoj ekipi Karađorđa (Ribnica). Prema očekivanjima, Ibar se pokazao kao čvrst tim sa nekoliko vrlo kvalitetnih pojedinaca. Zaslužuju pohvale za pruženo, pre svega u prvih 45 minuta, kao i za fer odnos prema protivniku. 

Miločajac - Ibar (Mataruška Banja) 3:1 (2:1)

Stadion u Miločaju, gledalaca oko 130. Strelci Bulatović (2. minut), Biorac (autogol) u 45+2. minutu i Bojanić (78. minut), a Vojmilovac (23. minut )za Ibar. Žuti kartoni: Marinković i Bojanić (Miločajac)

Miločajac: Đorđević, Gračanac, Danilović, Šiljković, Marinković, Laković (od 46.minuta Miodragović), Todorović, Bojanić, Bulatović (od 78. minuta Mladen Grujičić) i Nikolić, u protokolu još Gajić, Anrija Grujičić, Grujić i Trifunović, trener Tasić.

Ibar: Stojaković, Stefanović, Živanović Nenad, Milanov (od 74. minuta Luković), Rudinac, Biorac, Vojmilovac, Dimitrijević, Pantelić, Nikolić i Živanović Ognjen (od 82. minuta Riznić), trener Jelić.


Miločajac 3 : 1 Ibar
Rudar 0 : 1 Borac (V)
Radnik 1 : 2 Proleter
Omladinac (NS) 4 : 0 OFK Ras
Koštampolje 1 : 1 Morava (M)
Karađorđe 3 : 0 Zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac (V) 15 9 3 3 30
2 Miločajac 15 9 3 3 30
3 OFK Progorelica 14 7 5 2 26
4 OFK Ras (-1) 14 8 2 4 25
5 Morava (M) 14 6 6 2 24
6 Omladinac (NS) 15 6 3 6 21
7 Ibar 15 6 3 6 21
8 Proleter (-8) 15 8 3 4 19
9 Rudar 15 5 1 9 16
10 Koštampolje 15 3 5 7 14
11 Radnik 15 4 2 9 14
12 Karađorđe (-1) 15 4 1 10 12
13 Zvezda (-5) 15 1 3 11 1