XS
SM
MD
LG

Finale Kupa FSP Pančevo Pobednički pehar osvojili Starčevci

 

 

U Kovinu je odigrana finalna utakmica Kupa FSP Pančevo u kojoj su se sastali vojvođanski ligaši Borac (Starčevo)i BAK (Bela Crkva). U prvih dvadeset minuta igre nije bilo prilika jedino priliku imali su Belocrkvani posle kornera Milković glavom šutirao Lapić bio na pravom mestu. U 24.minutu dosuđen je slobodan udarac za Starčevce, sa nekih 25 metra Ilija Bajić je prebacio ,,živi zid,, i evrogolom doveo svoj tim u vođstvo. Novu priliku za Starčevce imao je iskusni Slobodan Gigović kada je iskosa šutirao i njegov lob udarac je završio pored gola. U 36.minutu korner za ekipu iz Bele Crkve izveo je Simić, a Ivanović je u skoku na prvoj stativi glavom intervenisao i pogodio sopstvenu mrežu za izjednačenje Belocrkvana. U završnici prvog poluvremena dobru priliku i pokušaj Gigovića iskosa, ali je golman Sedljak loptu izbacio u korner. Posle odmora vodila se otvorena igra sa ouno duela i u 67. minutu posle drugog žutog kartona fudbaler Borca Azuc morao je da napusti teren. Brojčano jači fudbaleri BAK-a pokušavali su da dođu do pogotka, ali su Starčevci iz kontranadpada bili opasniji. U 72.minutu posle brzog kontranapada fudbalera Borca Bajić je pogodio stativu Sedljaka. U 83.minutu posle centaršuta sa desne strane Stefana Josimova, Uroš Lukić je sa ivice šesnaeterca od gola iz prve šutirao pod prečku golmana Sedljaka za vođstvo i pobedu Starčevaca. Pobednički pehar za osvojeni kup predao je ispred FSP Pančeva delegat utakmice i komesar za takmičenje Zoran Janović, kapitenu i golmanu Borca Ivanu Lapiću. 

Finale Kupa FSP Pančevo

Starčevci osvojili pobednički pehar

Borac (S)-BAK 2:1 (1:1)

Kovin. Gledalaca: 150. Sudija: Veljko Gvozdenov (Vršac).  Strelci: Bajić u 28, U.Lukić u 83 za Borac, Ivanović u 36 minuti autogol za BAK. Žuti kartoni: Josimov, Azuc (Borac), Starović (BAK). Crveni karton: Azuc u 67 minutu (Borac).

BORAC (S):Lapić, Petković (Mađarov), Bajić, Ivanović, Luković, Azuc, Josimov (S.Lukić -), Gigović (Stevović), U.Lukić (Delić ), Đurković (Petrović), Jovanović.

BAK: Sedljak, Bekirovski (Andrejić), M.Jožić, Starović, Simić, Anđelić (Marić ), Kračunjel (Stjepanović,), Milković, Motorov, A.Jungić , D.Jungić (Čolak ).

Igrač utakmice: Gigović.

Fudbaleri Borca (Starčevo) sa pobedničkim peharom

Delegat Zoran Janović i kapiten Ivan Lapić

Delgat Zoran Janović i sudije utakmice