XS
SM
MD
LG

Gradske lige Šapca: Mnoštvo golova i uzbuđenja, luda završnica u Svileuvi

Veoma zanimljivo 11. kolo šabačkih gradskih fudbalskih liga je iza nas, koje se ističe izuzetnom efikasnošću obe grupe. Naime, i jedni i drugi su postigli natprosečan broj golova - 26 u Mačvi i 32 u Pocerini. Samo dve ekipe nisu učestvovale u tom bilansu, a sa druge strane, tu je devet i osam golova od strane Torpeda i Galeba, pa i šest u slučaju Sloge i Jedinstva.

No, krenimo redom, odnosno od subote i grupe Mačva. U Bogosavcu je fenjeraš prvi poveo, ali tek što su slavlje priveli kraju, Sloga je izjednačila u istom minutu, a do kraja poluvremena je dodala još dva za sigurnih 3:1. Prva dva gola postigao je Vladimir Gligorić koji je kasnije i kompletirao het-trik, uz nova dva njegovih saigrača za ubedljivih 6:1. Lider je tek u poslednjih dvadesetak minuta utakmice načisto slomio otpor Rome, koja je na kratko uspela da poravna rezultat iz 17. minuta. Tandem Ivan Radovanović - Ajdo Salkić iz Sanrajsa naizmenično su dali po dva gola tako da je pobeda na kraju bila visokih 1:5. Ovaj rezultat bio je aktivan i u Drenovcu, ali samo na poluvremenu gde je ekipa iz Tabanovića uveliko rešila pitanje pobednika. Međutim, nisu se time zadovoljili, već su rešili da u potpunosti poraze svog ljutog rivala, te se utakmica završila 1:9. U listu strelaca gostiju upisala su se tek četiri igrača, izuzimajući auto gol Uroša Šobića, i to pre svega zbog Siniše Nikolića koji je prednjačio sa četiri pogotka. Najneizvesnije je bilo u Culjkoviću jer je Omladinac upisao trijumf sa 2:1. Tradicija je tako ostala na njihovoj strani obzirom da im je ovo osma pobeda iz desetog međusobnog susreta. Golove su postigli veoma rano - do 15. minuta, da bi Culjković odgovorio tek u 74. minutu, preko Milana Lazarevića. Tabela ostaje nepromenjena, prve četiri ekipe su na svoj konto dodale po tri boda, čime su se dodatno odvojili od ostatka klubova.

U grupi Pocerina bilo je još više uzbuđenja, počev od meča iz Svileuve. Domaćin je bio na putu da ponovi ishod iz jeseni kada su Zablaće nadigrali kao gosti. Na poluvremenu 3:0, u nastavku dodaju još jedan, da bi se situacija načisto promenila. Za 10 minuta, od 71. do 80. minuta, gosti postižu tri gola i tako susret ulazi u neizvesnu završnicu u kojoj ipak nije bilo promene. Prvi na tabeli, Rudar DCR, zaista je morao da posegne za “rudarskim” poslom kako bi savladao Bojić. Imali su gosti prednost od 2:0 u 53. minutu, ali nisu uspeli da se nose sa domaćinom u preostalih pola sata. Duže od sat vremena Jelen se mučio do pronađe put do mreže Borca BTG, da bi onda za 20 minuta zatresao mrežu Batalaga četiri puta. Prva dva puta to je učinio Predrag Gladović (68′ i 75′), a zatim onda Dragan Nikolić (80′) i Jovica Đokić (88′). Galeb je bio silovit u Slatini i tako upisao drugu prolećnu pobedu. Fudbalerima Mladosti uvek ponestane snage za završnicu, što su Cerovčani itekako znali da iskoriste jer su u poslednjih 20 minuta postigli većinu svojih golova (5). Trostruki strelac u redovima gostiju bio je Davor Vasić. Metlić je sa osmoricom doputovao u Malu Vranjsku, ali se i pored toga veoma dobro nametnuo. Poveli su u 22. minutu, što je razmrdalo domaćina koji za 10 minuta postiže čak četiri gola (4:1). U nastavku su gosti ponovo prvi promenili rezultat (4:2), ali Jedinstvo ponovo postiže dva brza gola. Nedugo nakon tog trenutka dva fudbalera Metlića su doživeli povrede usled čega su ostali sa nedovoljnim brojem igrača na terenu, pa je utakmica prekinuta. Zbog poraza u Svileuvi, ekipa Zablaća je najverovatnije ispala iz šampionske trke. Tako da ona sada uključuje tri ekipe – Rudar (29), Mladost Sv. (27) i Jelen (27), baš kao što je slučaj i u Mačvi. Od ostalih promena, Galeb (18) se primakao Zablaću (21) na tri boda, dok se Jedinstvo odmaklo od svojih pratioca. Sledeće kolo biće mnogo lakše za ekipe iz donjeg dela, u kojem će zapravo uglavnom igrati između sebe.

Izvor: ofssabac.org.rs


Bojić 4 : 1 Jelen
Mladost (Sv) 7 : 0 Jedinstvo
Zablaće 2 : 1 Mladost (Sl)
Borac BTG 1 : 2 Rudar DCR
Metlić 1 : 2 Galeb
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rudar DCR 14 11 3 0 36
2 Mladost (Sv) 14 10 0 4 30
3 Jelen 14 10 0 4 30
4 Zablaće 14 9 0 5 27
5 Galeb 14 7 1 6 22
6 Bojić (-1) 14 6 2 6 19
7 Jedinstvo 14 5 1 8 16
8 Borac BTG 14 5 0 9 15
9 Mladost (Sl) 14 2 1 11 7
10 Metlić (-3) 14 1 0 13 0