XS
SM
MD
LG

Opštinski derbi kraj Tise

Pred jedan od ranijih opštinskih derbija u Bačkom Petrovom Selu - foto: V. Jankov

Treće kolo nastavka ili 13. ukupnog prvenstva Međuoštinske lige Bačka Topola, Bečej, Vrbas, Mali Iđoš, Srbobran donosi dva derbija. Prvi i zanimljiviji je opštinski i igra se u nedelju kraj Tise u Bačkom Petrovom Selu, gde vodeće Jedinstvo dočekuje Mladost iz Radičevića, a drugi je na programu u subotu u Staroj Moravici, gde drugoplasirana Sloboda ugošćuje trećeplasiranu Bačku iz Pačira. Preostala utakmica aktuelnog kola igra se u Malom Iđošu, gde Eđšeg dočekuje Proleter iz Njegoševa. U ovom kolu je slobodna poslednjeplasirana Slavija iz Novog Orahova.

Bez obzira na položaj na tabeli i bodovni konto, bečejski opštinski derbi uvek privlači pažnju ljubitelja fudbala. Sada je Jedinstvo lider sa 28 bodova, a Mladost peta sa 15 bodova. Međutim, treba naglasiti da Petrovoselci ovog proleća u prva dva kola nisu osetili slast pobede, a Mladost jeste u prvom kolu nastavka, dok su u drugom bili slobodni.

- Posle neplaniranog poraza kod kuće od Proletera i nerešenog rezultata u Pačiru sa Bačkom, red je da pobedimo i na taj način se vratimo na pobednički kolosek iz jesenje polusezone, veli trener Jedinstva Boris Nađ.

Potajni optimizam da bi mogli ostati neporaženi gaje i "mladostaši".
- Znali smo da iznenadimo Petrovoselce na njihovom terenu, pa zašto to ne bismo uradili i sada, ne prete već podsećaju igrači Mladosti.

U svakom slučaju, očekuje se zanimljiva fudbalska utakmica kraj Tise u Bačkom Petrovom Selu, a samim tim i pune tribine ljubitelja fudbala iz okoline.

V. Jankov     


Bačka : Slavija
Mladost : Eđšeg
Jedinstvo : Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jedinstvo 12 10 1 1 31
2 Sloboda 12 7 3 2 24
3 Proleter 12 6 3 3 21
4 Bačka 12 5 3 4 18
5 Mladost 12 5 1 6 16
6 Eđšeg 12 2 0 10 6
7 Slavija 12 1 1 10 4