XS
SM
MD
LG

Bečejcima na kraju sezone "fenjer"

"Poslednji Mohikanac" golman Sava Vadaski

Mladost ne donosi uvek radost! Ova konstatacija se nameće kada su futsaleri Bečeja 2003 u pitanju. Jer, posle odustajanja od elite i odlaska iskusnih futsalera u druge klubove, ostao jedino golman Sava Vedaski, ekipa se preselila u Vojvođansku ligu i oformljen je novi izuzetno mlad igrački kadar, koji je u nekim utakmicama bio pojačan nešto iskusnijim fudbalerima. Neiskustvo i manjak kvaliteta učinili su svoje, pa su Bečejci sezonu završili na poslednjem mestu sa samo sedam bodova. Na svu sreću, iz ove lige nema gde da se ispadne, pa će i naredne sezone biti vojvođanski ligaši, ali sa nešto više iskustva.

Poslednju prvenstvenu utakmicu tek završene sezone odigrali su u Kačarevu protiv pretposlednjeg Kraljevićeva, što znači da je to bio derbi začelja.

- Otputovali smo sa samo sedmoricom, od kojih su dvojica bili golmani. Imali smo dodatni peh da je Agoč u samom finišu prvog poluvremena pri rezultatu 2:2, zbog igranja rukom u golmanskom prostoru, u nameri da zaštiti gol, isključen, pa u nastavku nismo imali mogućnost izmene igrača. To je umnogome doprinelo da smo do kraja izgubili rezultatom 6:3. Sada nam predstoji pauza u kojoj moramo organizaciono da se stabilizujemo, da sistemski rešimo pitanje finansiranja i onda pravimo planove za narednu sezonu, veli „poslednji Mohikanac“ iz elitne, čak trofejne, generacije, pošto su Bečejci 2015. godine osvojili trofej kupa Srbije, golman Sava Vadaski.

Bečejci su dobro otvorili utakmicu u Kačarevu i već u drugom minutu golom Vukosavljevića poveli sa 1:0, a Segedinski je desetak minuta kasnije duplirao vođstvo. Domaćin je do kraja poluvremena anulirao prednost Bečejaca, a izjednačujući gol je postignut iz penala sa šest metara, posleigranja rukom Agoča.

Nastavak je doneo, uslovno rečeno, neravnopravnu borbu, pošto je Agoč isključen i Bečejci su popunili prazninu, ali nisu imali igrača za zamenu, pa su morali sa istim timom da igraju da kraja. Kačarevci su to iskoristili i u 37. minutu je bilo 6:2, da bi Vukmirović u istom minutu postavio konačnih 6:3.

Dres Bečeja 2003 u Kačarevu nosili su sledeći igrači: VADASKI, AGOČ, VUKMIROVIĆ, SEL, ĐULIĆ, Karačonji, Segedinski.

V. Jankov 


Kraljevićevo 6 : 3 Bečej 2003
Forum 6 : 4 Omladinac
Tisa 10 : 0 Full Feel
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Forum 12 10 0 2 30
2 Tisa 12 7 1 4 22
3 Omladinac 12 7 0 5 21
4 Full Feel 12 5 0 7 15
5 Nova Pazova 12 5 0 7 15
6 Kraljevićevo 12 5 0 7 15
7 Bečej 2003 12 2 1 9 7