XS
SM
MD
LG

Dva poljska kluba Pogon u klinču oko Ivane Boričić

Ivana Boričić - foto: Photocredit: FSCG

Sjajna polusezona za Ivanu Boričić u Radničkom iz Kragujevca i Super ligi Srbije. Podgoričanka je bila neizostavna u timu trenera Aleksandra Ćurčića i apsolutno je postala igračica od najvećeg poverenja. Od dolaska u klub odmah je zauzela svoje mesto u sredini terena i odigrala odličnu polusezonu krunisanu sa dva postignuta gola na samom kraju prvenstva, koji su i omogućili Radničkom da zauzme visoko peto mesto u srpskom šampionatu. Na sve ovo nadovezala se dominantna partija za A reprezentaciju Crnu Gore u ubedljivoj pobedi protiv Andore u prvom kolu grupe C3 kvalifikacija za EURO 2025.

Zato i ne čudi interesovanje i konkretne ponude iz dva poljska kluba Pogon Szczecin i Pogon Tczew.

"Zadovoljna sam kako sam se snašla u novoj sredini, sve devojke su me lepo prihvatile, a imala sam u klubu i Saru Simonović i Anastasiju Rakočević koje su mi olakšale uklapanje. Srpska liga je dosta zahtevnije takmičenje od našeg prvenstva. Iako su Zvezda i Spartak ispred ostalih, sve druge ekipe su izjednačene i sve utakmice su vrlo neizvesne. To je dosta doprinelo da podignem nivo igre i da napredujem. Kad je reč o ponudama za sledeću sezonu o tome brine moj agent, on zna koje su moje želje", zadovoljna je i zagonetna Ivana Boričić. 

U samo tri meseca odigrala si dosta jakih utakmica za Radnički, a i počela si kao starter za reprezentaciju Crne Gore na otvaranju kvalifikacija za EURO 2025. godine

"Najveća čast mi je kad igram za reprezentaciju svoje zemlje i to je ono što me najviše motiviše. Treniram i trudim se svaki dan da budem sve bolja i da zaslužim mesto u najboljem timu naše reprezentacije. Mislim da imamo odličnu grupu devojaka i da ćemo u meču sa Grčkom izboriti pozitivan rezultat koji će nas održati na prvom mestu naše grupe. To bi nas dovelo u poziciju da se borimo za plasman na Evropsko prvenstvo, što je sigurna sam kako moj, tako i san svih ljudi okupljenih oko naše reprezentacije", optimistična je Ivana Boričić.

Crnogorska najbolja ženska reprezentacija gostovaće Grčkoj 31. maja, a odmah zatim 4. juna Andori.


Igrač
Vezni red
Broj godina: 19

Radnički 1923
Kragujevac
Superliga Srbije
2023-2024
Mašinac 2 : 3 Vojvodina
Radnički 1923 2 : 1 TSC
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 1923 20 10 0 10 30
2 TSC 20 6 4 10 22
3 Vojvodina 20 5 2 13 17
4 Mašinac 20 1 2 17 5