XS
SM
MD
LG

Drugi trujumf Kavazovića sa reprezentacijom Tadžikistana

Kavazović (37), srpski trener na kormilu reprezentacije Tadžikistana zabeležio je danas i drugu pobedu na turniru četiri reprezentacije u Kirgistanu, odakle pobednik i dva najbolja drugoplasirana tima, u svih šest grupa, ostvaruju plasman na zavrsni turnir 2014 godine, gde će se overavati vize za Prvenstvo Azije 2015. Ostvarena je pobeda protiv Palestine od 1:0 koju predvodi takođe naš stručnjak Zaviša Milosavljević, i danas protiv Makao-a ubedljiv trijumf od 3:0. Kavazovićevi puleni

sa šest bodova su na prvom mestu, i u poslednjem meču protiv domaćina Kirgistana biće im dovoljan i remi za siguran prolazak dalje.
- Zadovoljan sam igrom mojih izabranika. Nije bilo lako iako smo dominirali u oba susreta, imali smo visok posed lopte, nismo primili gol i mogu reći da smo za sada ostvarili zacrtano. Videcemo danas kako će odigrati Kirgistan, i spremiti se maksimalno za utakmicu s njima – referiše selektor Nikola Kavazović.

Pošto se utakmice igraju na svaka dva dana, da bi očuvao svežinu svojih igrača Kavazović je iskoristio 22 igrača za ove dve utakmice.
- Moj pomoćnik Lazarević je odlično odradio svoj posao i fizički je dobro pripremio tim. Imam grupu igrača u koje imam podjednako poverenje. Tri utakmice se igraju u pet dana, pa je i ideja bila da se minutaža podeli na sve igrače. Prvu utakmicu su igrali oni igrači koje sam imao duže na pripremama, a drugu, igrači koji su igrali Azijski AFC kup za svoje klubove i igrači koji igraju u inostranstvu poput Davronova iz Slobode – objašnjava Kavazović.

Kakav je utisak ostavio Davronov u prve dve utakmice? Sigurno ljubitelje fudbala u Srbiji, pogotovo u Užicu interesuje kako je igrao njihov novi ljubimac, koji je na prvu loptu izuzetno prihvaćen među Erama.
- Davronov je stigao dan pre prve utakmice, i želeo bih još jednom da se zahvalim rukovodstvu Slobode što su ga pustili iako je Fifa termin nesto kasnije. Protiv Palestine Davronov je ušao u igru petnaestak minuta pre kraja i asistirao je Mahmudovu za jedini i pobedonosni pogodak u devedesetom minitu, a danas je odigrao celu utakmicu i bio jedan od najboljih naših igrača na terenu – pohvaljuje Kavazović novopečenog Eru.

U četvrtak Tadžikistan igra protiv Kirgistana, utakmicu koja će najverovatnije odlučiti pobednika u grupi B.