XS
SM
MD
LG

Trojica Amerikanaca ponovo u redovima "Indiansa" iz Inđije

Klub američkog fudbala „Indians“ iz Inđije ove godine u takmičarskoj sezoni imaće tri Amerikanca u svojim redovima. Pol Luis, defanzivni bek i lajnbeker (DB/LB), Timoti Robinson, kvoterbek (QB), i Adrijan Makleod, lajnebeker, tri su pojačanja u ekipi „Indians“ sa kojima klub pretenduje na plasman u najviši rang takmičenja - Super ligu Srbije.

Kao i prethodne, i ove godine inđijski klub američkog fudbala na raspolaganju ima trojicu Amerikanaca. Defanzivni bek, Pol Luis, povratnik je u ekipu, dok Timoti Robinson (QB) i Adrijan Makleod (LB) debituju u bordo-belom dresu.

Dvadesettrogodišnji Amerikanac iz Bostona, Pol Luis (Paul Lewis), doputovao je u Inđiju kako bi još jednu sezonu proveo u ekipi „Indiansa”. Nakon vrlo uspešne prethodne sezone, u kojoj je nesumnjivo bio jedan od najkorisnijih igrača u timu, Pol se vraća da bi dovršio započet posao i još više unapredio igru tima iz Inđije.

Timoti Robinson novi je kvoterbek „Indiansa”. Iskusni tridesetogodišnji Amerikanac iz Montgomerija predvodiće napad inđijske ekipe u nastupajućoj sezoni Prve lige Jug. Rođen je 1983. godine, a američkim fudbalom se bavi od svoje pete godine. Tokom školovanja igrao je u nekoliko srednjoškolskih timova. Na Univerzitetu A&M u Hantsvilu (Alabama) igrao je kvoterbeka, u nekoliko mečeva proglašavan je najkorisnijim igračem, a na kraju sezone i MVP-em tima. Ova godina mu je treća sezona u Evropi – 2011. igrao je u Nemačkoj, u ekipu „Frankfurt Pirates”, a prošle sezone u Srbiji bio je deo tima „Forestlanders“ iz Mladenovca.

Dvadesetpetogodišnji Adrijan Makleod poreklom je iz Okson Hila (Merilend). Po završetku srednje škole, u čijem timu je proglašen za najboljeg defanzivnog igrača konferencije, upisao je koledž u Zapadnoj Karolini gde je igrao naredne četiri godine (rang D1 AA). Po završetku koledža, 2010. odlazi u ekipu „Green Bay Blizzard” (IFL) i na četiri utakmice beleži 23 obaranja. Sezonu 2011. i 2012. proveo je u timu „Lehigh Valley Steelhawks“ (IFL), kada je u 2011. na 11 utakmica ostvario 104 obaranja (najbolje u timu, a peti u celoj ligi).

U nedelju 24. marta od 14 časova, Klub američkog fudbala „Indians” odigraće drugu pripremnu i prijateljsku utakmicu uoči predstojeće sezone na domaćem terenu kod OŠ „Jovan Popović“. Protivnik je dugogodišnja superligaška ekipa „Dukes“ iz Novog Sada. Ova utakmica biće ujedno i debitantski nastup u dresu „Indiansa” za dvojicu od trojice pridošlih pojačanja iz SAD-a.

KAF „Indians“ iz Inđije će se u nastupajućoj sezoni takmičiti u Prvoj ligi Srbije, grupa Jug. Protivnici u novoj sezoni opet su ekipe iz Mladenovca, Zemuna i Požarevca, dok će novi protivnici biti timovi iz Bora i Čačka. Prva liga Srbije startuje za vikend 13 / 14. aprila, a ligaški deo takmičenja završava se 9. juna, nakon čega slede plejof mečevi za plasman u Superligu Srbije. Više informacija na sajtu Indians.rs


5 .kolo Prva liga Jug
Forestlanders Mladenovac 68 : 6 Golden Bears Bor
Pirates Zemun 0 : 74 Indians Inđija
Pastuvi Požarevac 0 : 48 Angel Warriors Čačak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 Indians Inđija 5 5 0 1.000
2 Forestlanders Mladenovac 5 4 1 0.800
3 Angel Warriors Čačak 5 3 2 0.600
4 Pastuvi Požarevac 5 2 3 0.400
5 Pirates Zemun 5 1 4 0.200
6 Golden Bears Bor 5 0 5 0.000