XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Alisa Marić ispratila đake- košarkaše na SP

BEOGRAD, 27. mart (Info centar).- Alisa Marić, ministar imladine i sporta, ispratila je košarkašice Gimnazije „Žarko Zrenjanin“ iz Vrabasa i košarkaše Sportske gimnazije iz Beograda, kao i članove stručnih štabova, na Svetsko školsko prvenstvo koje će se održati u Famagusti na Kipru od 28. marta do 3. aprila.

- Vaši razultati su najbolji primer kako se trudom i radom dolazi do uspeha – rekla je Alisa Marić istakavši da su predstavnici ove dve škole uzor svojim vršnjacima. - Bavljenje sportom u mladosti je i lep način da se otvore vrata u svet, da se vide druge zemlje i upoznaju novi ljudi. U Famagusti želim da postignete dobre rezlutate ali i da sportskim ponašanjem na prvi način predstavite Srbiju i vaše škole.

Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport, zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta što ovim mladim ljudima pruža neophodnu podršku.

- Činjenica da ste nas primili i da nas ispraćate danas govori o tome kako brinete za razvoj školskog sporta. Verujem da svi znamo koliko je to danas važno – naglasio je Tanasković.

Svečanom ispraćaju mladih košarkašica i košarkaša prisustvovali su i državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra Dragan Atanasov i specijalni savetnik za školski sport Igor Marinković.

Košarkaši su u „A“ grupi sa Kinom, Belgijom i Irakom, a košarkašice takođe u „A“ grupi sa Danskom, Belgijom i Estonijom.