XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Maksimović izabrao za Plzen i Fort Bening

BEOGRAD, 15. april (Info centar).- Goran Maksimović, v.d. selektroa streljačkih reprezentacija Srbije odredio je sastave za dva važna takmičenja u maju – Svetski kup u Fort Beningu u SAD od 4. do 13. maja i međunarodi turnir u Plzenu od 1. do 5. maja.

U Fort Beningu će gađati puškom Ivana Maksimović (Novi Beograd Ušće) i Andrea Arsović (Partizan) i pištoljem Jasna Šekarić i Zorana Arunović (Crvena zvezda), Bobana Veličković (Bor 030), Andrija Zlatić („Aleksa Dejović“, Užice) i Damir Mikec (Policajac). U stručnom štabu su, uz selektora Maksimovića i treneri reprezentacije Jelene Arunović i Dragan Donević.

Na turniru u Plzenu gađaće puškom Stevan Pletikosić („Čika Mata“), Milenko Sebić (Novi Beograd Ušće), Dragan Marković (Novi Sad) i Dragana Todorović (Novi Beograd Ušće) i pištoljem Dimitrije Grgić (Akademac) i Danica Rašeta (Zemun Centar). Vodiće ih trener Ivan Kvasnevski.

- U odnosu na prvi Sveski kup u Čangvonu, gde smo sa pet medalja, deset finala i jednim svetskim rekordom postigli fantastičan uspeh, u Fort Beningu neće učestvovati Nemanja Mirosavljev olimpijac Novog Sada – kaže v. d. selektora Goran Maksimović.- Turnir u Plzenu ima veoma dugu tradiciju i poznat je kao „Velika nagrada oslobođenja“ na koju dolaze mnogo dobrih strelaca. Kalendar nam je veoma zgusnut ove sezone, ima mnogo jakih takmičenja.

Treći Svetski kup biće u Minhenu od 23. do 30. maja, potom su od 20. do 30. juna Mediteranske igre u Turskoj i od 3. do 12. jula je poslednji Svetski kup u sezoni u Granadi u Španiji. Od 12. do 17. jula je Univerzijada u Rusiji, od 21. do 30. jula Prvenstvo Evrope MK oružjem u Osijeku koje je i kruna sezone. Finale Svetskog kupa je od 6. do 12. oktobra u Minhenu.

U Čangvonu u Koreji, zlatom se okitila Andrea Arsović MK puškom trostav, srebrom Zorana Arunović vazdušnim pištoljem, dve bronze je osvojila Ivana Maksimović (MK i vazdušna puška) i jedna bronza je pripala Nemanji Mirosavljevu (MK puška trostav). Andrea Arsović je vazdušnom puškom postavila sa 419,9 krugova novi svetski rekord osnovnog dela. Raniji rekord držala je sa 418 krugova Ivana Maksimović sa EŠ u Odenzeu ove godine.