XS
SM
MD
LG

Ministarstvo omladine i sporta: Alisa Marić u OŠ “Lazar Savatić” u Zemunu

BEOGRAD, 15. april (Info centar).- Alisa Marić, minstar omladine i sporta Srbije, posetila je u akciji „Sport u škole“ Osnovnu školu „Lazar Savatić“ u Zemunu i uručila rekvizite za vežbanje i sportsku opremu namenjenu učenicima od prvog do četvrtog razreda.

Istakla da je jedan od prioriteta ministarstva razvoj školskog sporta i da je ceo program „Sport u škole“, koji realizuje Savez za školski sport, a koji se trenutno sprovodi u 50 škola u Srbiji, besplatan.

- Želimo da deca kroz zabavu, igru i učenje prihvate sport koji je izuzetno važan za njihovo zdravlje i razvoj. Ova akcija je takođe bitna i zbog toga što finansijski ne opterećuje roditelje, a deci od najranijih školskih dana pruža priliku da uče o fer-pleju, toleraniciji i sportskom duhu - rekla je Alisa Marić

Svaka škola uključena u ovaj projekat dobiće rekvizite za vežbanje koje se prvenstveno odvija kroz igru, uz stručni nadzor profesora fizičkog vaspitanja koji su na birou rada i koji za to dobijaju naknadu od Ministarstva omladine i sporta. Osnovna ideja akcije je animiranje što većeg broja dece da se bave fizičkom aktivnošću, kao i promocija bavljenja sportom učenika koji nisu u klubovima.

Predsednik Saveza za školski sport Željko Tanasković istakao je da taj Savez i Ministarstvo omladine i sporta čine sve kako bi kod najmlađih stvorili naviku da se bavite sportom, kao i da ga učine što pristupačnijim svoj deci.

-Drago mi je da i vaša škola učestvuje u ovom projektu koji pored vežbi koordinacije i izdržljivosti ima i elemente igre. Bavljenjem sportom razvijate fizičku kulturu i omogućavate organizmu da bude otporniji, a vi zdraviji – poručio je Tanasković mališanima.

Delegacija Ministarstva omladine i sporta Srbije, u kojoj je bio i savetnik ministra za školski sport Igor Marinković prisustvovala je treningu.

Direktor škole Ilija Jovičić zahvalio se Ministarstvu omladine i sporta i Savezu za školski sport i istakao da će akcija doprineti da deca slobodno vreme provode kvalitetno i razvijaju zdrav duh.

Akciju "Sport u škole" organizuje Savez za školski sport Srbije pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.