XS
SM
MD
LG

Biciklizam: CCN Metalac putuje u Iran

KRALjEVO, 16. maj (Info centar).- Biciklisti kraljevačkog kluba CCN Metalac učestvovaće na trci “Oko Irana” u kategoriji 2.2 za Azija tur od 22. do 27. maja.

- U trenutku kada praktično nemamo program reprezentacije, jer su brojne gtrke otkazane zbog ekonomske krize, a neke su prebačene za jesen, ovakve akcije klubova su dobra prilika da vozači steknu međunarodno iskustvo – kaže selektor seniorske reprezentacije Radiša Čubrić koji je i trener u CCN Metalcu.- Imamo skroman budžet ove godine, ali velike ambicije i posle trka u Evropa turu i sada u Azija turu, krajem godine idemo i po bodove u Amerika turu! Naš sponzor CCN je prihvatio program kao eksperiment sa međunarodnom ekipom i za CCN Metalac će voziti u Iranu Lukas Kalt i Mihael Auborn iz Švajcarske i Finac Anti Sizko kao i dva kraljevačka mlada vozača Marko Stankoviić i Marko Polumirac. Vođa tima je Miroljub Boćanin a asistiraće mu Antoli Sizko. Trka u Iranu je poznata po dobroj organizaciji i dolaze ekipe iz Italije, Češke, Nemačke, Turske…Očekujem mnogo od Marka Stankovića koji je u odličnoj formi…

Grupa vozača CCN Metalca, subotičkog Spartaka i čačanskog Borca u kombinovanoj ekipi startovaće za vikend na “Gemenc kupu” iz kalendara mađarske federacije.

- Prijavljeni su Miloš Borisavljević i Marko Stojanović iz CCN Metalca, Gabor Kasa iz Spartaka, Jovan Zekavica, Stefan Stefanović i Marko Danilović iz čačanskog Borca – objasnio je Čubrić.- Trka nije za UCI bodove ali dolaze odlični vozači. Naši mladi reprezentativci predvođeni olimpijcem Kasom oprobaće se u solidnoj konkurenciji !

“Gemenc kup” će se voziti dva dana, prolog i drumska trka su u subotu a u nedelju je kružna ulična trka!! Vođ ekipe je trener Borca nekadašnji veliki srpski biciklistički as Predrag Prokić.