XS
SM
MD
LG
16.05.2013 NIS petrol Racing Team

Borković u Salcburingu juri nove bodove

Srpska javnost i navijači Dušana Borkovića širom Evrope veruju da je konačno došao kraj pehovima našeg asa u debitantskoj sezoni u ETCC (Evropskom kupu turing automobila). Posle velikih oštećenja Borkovićevog SEAT Leona na startu trke u Slovačkoj, aktuelni šampion

Evrope na brdskim stazama i NIS Petrol Racing Team su maksimalnim naporima uspeli da reše problem. Srbija će i na Salcburingu imati predstavnika.

Zadatak je glasio: Šta uraditi da jedini srpski predstavnik u evropskom automobilskom takmičenju najvišeg ranga pod patronatom FIA (Međunarodne automobilske federacije) nastavi takmičenje i nastupi na Salcburingu, s obzirom da nije bilo dovoljno vremena da se Borkovićev auto popravi do 15. maja.

Rešenje je nađeno: iznajmljen je identičan automobil u Danskoj, transportovan do prijatelja iz Oktansporta u Sloveniji, kompletno je iskontrolisan i na njega su prebačeni delovi sa havarisanog vozila koji nedostaju (pogotovo homologirane stvari kao sto su sedište,pojasevi, halon, fuel tank,...), urađen je kompletan brending (zahvaljujući NIS Petrolu).

Ovakva odluka sa sobom je donela nove velike troškove, ali je problem najbezbolnije rešen i Borković će, na radost velikog broja navijača u Austriji juriti ka novim bodovima za Srbiju u najjačoj Super 2000 klasi ETCC-a.

Dušan Borković i članovi NIS Petrol Racing Teama u sredu su doputovali u Austriju gde na stazi Salcburing rade na štelovanju i usavršavanju automobila za Dušanove zvanične slobodne treninge koji su na programu u petak. U subotu su na programu kvalifikacione vožnje, dok će se u nedelju čak 33 vozača takmičiti u 5. i 6. trci u sezoni Evropskom kupu turing automobila (ETCC). Uprkos svim pehovima u dosadašnjem delu sezone Dušan Borković se sa 7 osvojenih bodova trenutno nalazi na 9 mestu u generalnom plasmanu.

„Za sada smo se izborili sa svim nedaćama. Primarni zadatak nam je bio da obezbedimo uslove da vozim u Salcburgu kako bi i na ovom prestižnom takmičenju na najbolji način predstavili Srbiju i naše sponzore. Posle svih pehova verujem da nas više ništa neće zaustaviti! Novi cilj se nameće sam po sebi – uspešan nastup na Salcburgringu i osvajanje novih bodova za Srbiju. Ne zanima me da budem dobar, oduvek težim da budem najbolji!“ – izjavio je po dolasku u Salcburg Dušan Borković.