XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Arsiću pehar SS Srbije u Guči

GUČA, 18. jun (Info centar).- Damjan Arsić strelac iz Topole osvojio je pehar Streljačkog saveza Srbije za najboljeg učesnika na šestom „Memorijalu Dragan Miletić“ u gađanju pištoljem i revelverom, koji se održava u Guči u znak sećanja na Dragana Miletića, višestrukog prvaka Beograda i Srbije i šampiona Jugoslavije a organizuje ga Streljački klub Dragačevo iz Guče.

Arsić je osvojio zlato revolverom i bronzu pištoljem. Dve medalje, zlatna pištoljem i srbrna revolverom, pripale su Predrag Igrutinoviću, strelcu iz Kraljeva. Učestvovalo je preko 50 strelaca iz Beograda, Topole, Kraljeva, Inđije, Ivanjice, Arilja, Užica, Čačka i Dragačeva gde je Miletić rođen.

Turnir je u prisustvu članova porodice Miletić i brojnih uglednih gostiju otvorio Radoslav Ružić, predsednik kluba Dragačevo iz Guče istakavši:

- Ovim turnirom čuvamo od zaborava sve ono što je Dragan Miletić postigao u bogatoj sportskoj karijeri i dajemo doprinos razvoju streljačkog sporta, kako u Dragačevu tako i u čitavoj Srbiji.

Prisutvovali su i predsednik SS Srbije Siniša Mašović i generalni sekretar Nenad Petković.

U kategoriji pištolj prvim mestom okitio se Predrag Igrutinović iz Kraljeva (92 kruga), drugo mesto pripalo je Saši Mudriniću iz Inđije (83 kruga) dok je treći bio Damjan Arsić iz Topole sa 82 kruga.

U kategoriji revolver pobednički pehar poneo je Damjan Arsić iz Topole sa 92 kruga, drugo mesto osvoji je Predrag Igrutinović iz Kraljeva sa 90 krugova dok je treći bio legendarni veteran srpskog streaštva Pavle Zlatić iz Užica sa 85 krugova.

Pehar Streljačkog saveza Srbije kao sveukupnom pobedniku pripao je Damjanu Arsiću iz Topole.

Bila je ovo prilika da se ujedno obeleži i osam decenija streljaštva u Dragačevu.Ugledni dragačevski kulturni poslenik, Joviša M. Slavković napisao je skromnu monografiju “80 godina Streljačkog kluba Dragačevo iz Guče”, dok je Upravni odbor zaslužnim organizacijama i pojedincima uručio plakete povodom jubileja.

Predsednik Streljačkog saveza Srbije Siniša Mašović, čestitao je slavljenicima veliki jubilej i uručio Streljačkom klubu Dragačevo iz Guče “Zlatnu plaketu” Streljačkog saveza Srbije.