XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
NereŔeno
Pobeda gosta
41%
18%
41%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


11
Borac
20
12
Napredak
20
 
13
Donji Srem
20
7
Rad
28
8
Jagodina
27
9
Spartak
24
Crvena zvezda
Mladost
OFK Beograd
Radnički 1923
Čukarički
Spartak
Partizan
Vojvodina
Radnički (N)
Crvena zvezda
IzveŔtaj utakmice

Jagodinci nadvisili Bagdalu

04.04.2015 Slavoljub Blagojević

Fudbaleri Napretka poraženi su pred svojim navijačima u 21. kolu Superlige od ekipe Jagodine 0:1 (0:0). U prosečnoj fudbalskoj predstavi obe ekipe, jedini gol postigao je Mile Savković, pa su Ćurani iz KruÅ”evca krenuli sa sva tri boda u džepu. Prvu priliku imao je NapredakĀ  u trećem minutu, odličnu dubinsku loptu u prostor dobio je Trujić, delovalo je da se lepo izborio za poziciju, ali je preterao sa kombinovanjem pa na kraju nije stigao da uputi udarac ka golu. Četiri minuta kasnije, prete i gosti, lopta po zemlji iza leđa odbrane Napretka, Savković iskosa Å”utira pored gola Popovića. Dimitrov je pokazao kakvu fudbalsku inteligenciju poseduje u trinaestom minutu kada je petom odigrao za Trujića, ali je ispred napadača Napretka intervenisao kapiten gostiju Mihajlović i izbacio loptu u korner. Gosti su mogli da zaprete u 36. minutu, ali je pravovremenom intervencijom golman Popović sačuvao svoju mrežu, da bi se onda pokazao i njegov kolega na drugoj strani Perić. Vučetić je poslao loptu ka UroÅ”eviću, ali je čuvar mreže Jagodinaca za delić sekunde stigao brže do lopte i sprečio pogodak.

Reklo bi se da se u prvom poluvremenu igralo onako kako smo i navikli na terenima Å”irom Srbije ā€“ oprezno, zatvoreno, sa malim brojem Å”ansi i krajnje uspavljujuće za gledaoce. KruÅ”evljani su imali inicijativu, izveli i četiri kornera ali bez veće opasnosti po gol Ćurana, pa su mreže na odmoru mirovale.

Foto: Slobodan Simić Detalj sa utakmice

Uzbudljiv početak u drugom poluvremenu doneo je dobru priliku za Napredak, uÅ”ao je Bajić u Å”esnaesterac , pokuÅ”ao da po zemlji centrira na drugu stativu, ali je Mihajlović odlično reagovao. Tražili su potom KruÅ”evljani jedanaesterac zbog jednog oÅ”trijeg starta u Å”esnaestercu, ali je Mažić odmahnuo rukom. JoÅ” jedna sumnjiva situacija dogodila se u 53. minutu, Vučetić je prosledio loptu do Trujića, ovaj Å”utirao jako iskosa i pogodio jednog od defanzivaca Jagodine, u opÅ”tem metežu koji je nastao domaći su tražili najstrožu kaznu, ali je glavni arbitar i ovoga puta ostao neumoljiv, čime je zaslužio zvižduke sa tribina stadiona Mladost.

Pravdu je delio najbolji Milorad Mažić

U Å”ezdesetom minutu dobru priliku imao je Dimitrov. Lepa akcija Trujića i UroÅ”evića po levoj strani, centarÅ”ut po zemlji za omalenog napadača, koji iskosa sa desetak metara Å”utira preko gola. Poslednjih pola sata priliku da debituje za seniorski tim imao je i Andrija Majdevac, talentovani omladinac Napretka. Ipak, odmah posle njegovog ulaska Å”ok za domaće ā€“ Jagodina vodi 0:1! Izgubio je loptu danas veoma slabi MiloÅ” Bajić, Å”to je skupo koÅ”talo fudbalere Napretka. Posle kontre usledio je aut, koji je izveo Filipović do Popare, koji centrira u Å”esnaesterac u kom se najbolje snaÅ”ao Savković pored golmana Popovića koji je ponovo Ā već nekoliko puta u ovom prvenstvu poleteo u prazno i ostavio prazan gol i doveo goste u vođstvo.

PokuÅ”ao je trener domaćih Slavko Matić potom da ubacivanjem Ivičića promeni neÅ”to u ofanzivi svoje ekipe ali to nije urodilo plodom, pa je u poslednjih petnaest minuta Å”ansu dobioĀ  i Nā€™Diaje(čudno zbog čega ovaj crnoputi igrač nije bio starter), čiji je ulazak doprineo da fudbaleri Napretka zaigraju brže, a već posle minut i da imaju odličnu priliku. DoduÅ”e, bio je to udarac iz daljine Radulovića, čija je bomba sa trideset metara zavrÅ”ila na prečki. Da se bolje snaÅ”ao posle toga gol je možda mogao da pogodi i Ivičić, ali on nije uspeo da ugrozi protivničkog golmana.Priliku u finiÅ”u imao je i Nā€™Diaje, ali je na kraju Perić uspeo da interveniÅ”e.

Bilo je to sve Å”to smo videli od fudbalera Napretka u ovom meču, a videli smo sveukupno jako malo, pa će morati ozbiljno da se zamisle pred naredne dane. Posle novog poraza, Čarapani i dalje imaju 20 bodova i sada već ozbiljno dovode u pitanje opstanak u elitnom druÅ”tvu. U narednom kolu već u četvrtak gostuju ekipi Vojvodine u Novom Sadu.

Å ef stručnog Å”taba Jagodine, Simo Krunić čestitao je svojim igračima na pobedi i osvojenim bodima, ali je rekao i da oseća gorak ukus u ustima:

- Nije lako doći u KruÅ”evac i igrati utakmicu. Pogotovu Å”to je ovo prijateljski klub,gde se uvek dobro osećamo, a zamo i koliko bodova ima Napredak. Matić je moj saigrač i moj igrač, ovde imam puno prijatelja, to je fudbal. Po mom miÅ”ljenju utakmica je bila izjednačena i možda bi najrealniji rezultat bio 1:1. Znao sam da onaj ko prvi postigne pogodat,taj će i pobediti. Napredak je kontrolisao igru, na naÅ”u sreću uspeli smo da iskoristimo jednu od tih prilika.

Matić: Nije nas gol presekao

Å ef stručnog Å”taba Napretka Slavko Matić na konferenciji posle utakmice istakao je da je njegova ekipa kontrolisala igru.PokuÅ”ali smo da nametnemo ritam, u drugom poluvremenu probali joÅ” ofanzivnije, imali prilike za gol, pogodili i prečku. Gol nas i jeste i nije presekao, jer smo nastavili u istom ritmu. Jagodina je odlično odigrala defanzivno, istakao je Matić. Strateg KruÅ”evljana oststao je zagonetan na pitanje o mogućem odlasku sa pozicije. Videćemoā€¦, kratak je bio Matić.

Slavko Matić: Nismo imali sreće, a o ostavci videćemo

NAPREDAK ā€“ JAGODINA 0:1 (0:0)

KruÅ”evac. Stadion Mladost. Gledalaca: 2.000. Sudija: Milorad Mažić 6,5. Žuti kartoni: Luković, Frimpong (Napredak), Lepović, Živanović, Filipović (Jagodina). Savković 62. minut. Igrač utakmice: Danijel MIhajlović (Jagodina).

NAPREDAK:Ā Popović 6, Radulović 7, UroÅ”ević7, Paunović6,5, Frimpong6,5, Luković7(Ivičić 66ā€²), Pantelić 6 (Majdevac 60ā€²), Vučetić7, Dimitrov7, Bajić 5,5(Nā€™Diaje), Trujić 6.

JAGODINA:Ā Perić 7, Savković 7, Antić 6,5, Filipović 7, Mihajlović 7,5, Živanović7, Martinović6,5(Đekić), Popara6,5, Lepović 6, Å uÅ”njar 6,5(Nikolić), Stojcev 6 (Jovančić).

Fudbal Fudbal Jelen Super liga Srbije Napredak Jagodina
Međusobne utakmice
2014-2015
04.04
15:30
Napredak
Jagodina
0
1
20.09
16:00
Jagodina
Napredak
1
1

2013-2014
22.02
16:00
Napredak
Jagodina
2
1
10.08
17:30
Jagodina
Napredak
0
2

2009-2010
08.05
16:30
Jagodina
Napredak
1
1
29.11
13:00
Napredak
Jagodina
2
1

2008-2009
26.04
Napredak
Jagodina
1
0
21.03
Napredak
Jagodina
1
1
01.11
Jagodina
Napredak
1
0

Uporedni rezultati

Napredak
 
Jagodina
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
9 (5) Broj utakmica 9 (4)
4 (3) Broj pobeda 2 (1)
3 (1) Broj nereŔenih 3 (2)
2 (1) Broj poraza 4 (1)
10 (6) Dati poeni 7 (3)
7 (4) Primljeni poeni 10 (4)
+3 (+2) gol razlika na utakmicama -3 (-1)
44% (60%) UspeŔnost 22% (25%)
Nema rezultata