XS
SM
MD
LG

Tekvondo Odlični rezultati Stefana Markovića u Šapcu

 

Novo zlato za sremskog zmaja

  Mladi takmičar Tekvondo kluba Zmaj iz Pećinaca, Stefan Marković (12), ne prekida već ustaljenu praksu - svako takmičenje nova medalja.

- Na vrlo jakom medjunarodnom turniru „Šabac Open 2014“ osvojio sam zlatnu medalju u konkurenciji kadeta, kategorija do 33 kilograma - kaže Stefan Marković - U konkurenciji sedam takmičara, najpre sam pobedio državnog prvaka, Nikolu Resanovića (TK Combat wolf, Pančevo) 9:8, potom i Lazara Adamovića (TK Omega, Beograd) 5:4. U finalu bio sam bolji od Petra Ilića (TK Soko, Kragujevac) 11:6. Ovo je tradicionalan, jedan od najjačih turnira u Srbiji, na kojem su učestvovali takmičari iz osam država. Kao i mnogo puta ranije, bio sam najmladju učesnik u svojoj kategoriji. Narednog meseca očekuju me „Trofej Beograda“, a zatim još jedno medjunarodno takmičenje „Austrija Open“. I ovom prilikom zahvaljujem se Opštini Pećinci na pomoći i razumevanju.

  Stefan Marković je u ovom sportu tek šest godina, a već je stegao „ugled i ime“ i jedan je od najboljih takmičara u Srbiji u svojoj kategoriji.

 

 

Stefan Marković