XS
SM
MD
LG

Borković osmi u kvalifikacijama

Najbolji srpski automobilista Dušan Borković zauzeo je osmo mesto u kvalifikacijama za drugi trkački vikend u WTCC na stazi Pol Rikar u Francuskoj.

Pančevac, koji vozi za NIS Petrol by Campos Racing tim u Chevrolet Cruze #98, u nedelju će (13.15) startovati sa osme pozicije u prvoj trci, dok će u drugoj (17.15) krenuti s trećeg mesta, s obzirom na to da propozicije takmičenja predviđaju obrnuti poredak prve desetorice iz kvalifikacija.

Borković je prvi deo kvalifikacija završio na 11. Mestu, krugom izvezenim u pred sam kraj te sesije, dok je nešto bolje vreme ostvario u drugoj deonici, ali mu to nije bilo dovoljno da izbori i finalnu rundu kvalifikacija i automatski stekne priliku da osvoji bodove uoči trke.

- Nisam baš skroz zadovoljan, nije prošlo kako sam očekivao. Osmo mesto nije loše, ali su posle Maroka porasli apetiti, pa sam se nadao da ću opet biti u prvih pet. Istina, bio sam jako blizu tog petog mesta, na svega dve ili tri desetinke - kaže Borković.

Dušan posle prvog vikenda u Maroku ima devet osvojenih bodova i zauzima osmo mesto u generalnom plasmanu najjače klase TC1.

- Na testovima smo imali bolje vreme, pa je očigledno da još nismo uspeli da napravimo najbolji set-up automobila, ali ono što je dobro je da ću u drugoj trci startovati s treće pozicije. Biće teško zadržati se jer su iza mene veoma brzi Sitroeni koji će želeti da dođu na prve tri mesta. Ipak na meni je da donesem ekipi nove bodove, učim što više i postižem što bolje rezultate u nastavku šampionata - poručio je Borković posle kvalifikacija.

Obe trke biće direktno prenošene na Eurosportu, dok će ih RTS emitovati u odloženom prenosu.