XS
SM
MD
LG

Srbija pregazila Litvaniju za drugu fazu kadetskog šampionata Evrope u Letoniji

Na Evropskom prvenstvu košarkaša do 16 godina u Letoniji, Srbija je posle Finske pregazila i Ltvaniju i to rezultatom 98:73(36:25, 18:16, 23:15, 21:17). Sutra za prvo mesto u grupi protiv Turske u 19:15.

Momci uz Srbije posle vođstva Litvanaca 18:13 za poslednjih 5,5 minuta prvog kvartala su ispalil rafal od čak 23 poena, stavljajući do znanja rivalu da su se konačno zagrejali.

Ponovo je imponovala želja, borbenost , ali i sjajan šut izabranika Vladimira Đokića, za uspeh dovoljan za plasman u u drugu fazu Evropskog prvenstva.

Simanić, Musić na startu  uspešno pariraju rasploženom i Litvancu Kulboku, a   nadahnuti Aleksa Radanov i Aleksandar Aranitović što meč podižu nivo igre Srbije, posebno u  napadu, za 54:41 na poluvremenu. U nastavku Litvanci čorcima jure vetar u planini,a Srbija posle  70:50. predvođena  Dinčićem, Gašićem, Marjanovićem, Beslačem, Nikolićem i Radovićem stiže do trijumfa 98:73, i postaje najefikasnija repreezentacija na šampionatu.

Ponovo je presudio prisutup naše reprezentacije. Ppogodilismo nekoliko trojki na početku, što nam je podiglo samopouzdanje. Nije bilo većih padova u igri, a posebno me raduje odbrana i na visokom nivou. Momci su me e oduševili. Stigli smo do druge faze , nastvljamo korak po korak ka cilju.Očekuje nas Turska, u iskusniji od Litvanije. Vodeli smo ih, , deluju uigrano i homogeno. Ulog je veliki,a maksimalna četiri boda garantuju plasman u četvrtfinale – rekao jeselektor Vladmir Đokić posle nove pobede Srbije.

SRBIJA : Marjanović 2, Nešić 7, Nikolić, Aranitović 13, Musić 22, Ćućović 2, Beslać 4, Simanić 9, Radanov 17, Radović 7, Dinčić 11, Gašić 4.

LITVANIJA: L. Zukauskas, M. Zukauskas 8, Stankevičijus 6, Verbinskis 9, Kulboka 15, Kupsas 2, Kararinas 2, Sedekerskis 4, Blazauskas 1, Gadiliuskas 13, Masiulis 12, Taparauskas.

Kadetska reprezentacija ponos košarkaške Srbije

                                                                           PRIJATELJ  SVETA SPORTA  

   AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ -STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71