XS
SM
MD
LG

Kuglanje: U subotu u Banji Junaković „Memorijal Štikovac“

BEOGRAD, 28. avgust (Info centar).- Međunarodni kuglaški turnir „Memorijal Đura Štikovac“ u spomen na nekadašnjeg kuglaša, kuglaškog radnika i prvog selektora SRJ koji je preminuo u januaru 2004. održaće se u subotu od 12 časova na kuglani sa osam staza u Banji Junaković kod Apatina.

- Svlačionice sportskog centra na Banjici u Beogradu, gde je i kuglana, se renoviraju i morali smo da preselimo ove godine turnir u Banju Junaković – kaže direktor turnira, sin Đure Štikovca, Dragi, inače srpski internacionalni kuglaški sudija koji će i biti glavni arbitar.- Dolazi da brani titulu hrvatski kuglaš Igor Šarkezi iz Osijeka, kao i još nekoliko hrvatskih reprezentativaca. Iz Banjaluke dolaze dva kuglaša, od srpskih reprezentativaca iz šampiona Beograda učešće je najavio Goran Ostojić koji je lane u Beogradu bio drugi, Jovan Ćalić, Arpad Antal, Srđan Šokac... Iz Metalca iz Gornjeg Milanovca učestvovaće Goran Čaluković i Miloš Paunović, iz Partizana Novak Obradović i Nikola Matijaš, iz Crvene zvezde Jovan Kerečki... Pozvani su i najbolji igrači Apatina i Poleta „AV“ iz Sombora tako da se očekuje lepa i neizvesna borba na jednom od najjačih nekomercijalnih turnira u regionu.

Trofeje je obezbedila porodica Štikovac, a organizaciju turnira pomogli su SO Apatin i Banja Junaković, Kuglaški savez Srbije, Pak promet iz Kragujevca, Voda Vrnjci, Zooplasti iz Beograda, „Da kapo“, Dušan Kudra iz Banjaluke i brojni prijatelji kuglaškog sporta.

Dosadašnji pobednici „Memorijala Đure Štikovca“ – 2006: Jovan Ćalić (Srbija, Sport Podbrezova), 2007: Željko Miličević (Srbija, NIS petrol - Beograd), 2008: Daniel Tepša (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“), 2009: nije održan, 2010: Željko Miličević (Srbija, Zanatlija, Velika Gradiška), 2011: Jovan Ćalić (Srbija, Sport Podbrezova), 2012: Čongor Baranj (Srbija, Beograd „Poštanska štedionica“), 2013: Igor Šarkezi (Hrvatska, Osijek).