XS
SM
MD
LG

Rade Krunić konačno u Veroni

 

Do zime na pozajmici

   Konačno su razrešene sve dileme: Rade Krunić, doskorašnji prvotimac Donjeg Srema i mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, potpisao je trogodišnji ugovor sa italijanskom Helas Veronom.

   Prvi utisci?

   - Srećniji sam nego ikada. U početku sam bio i malo uplašen: to je norvalno valjda? Sada se ta bojazan pretvorila u neopisivu sreću. U Italiji postoji, između ostalog, pravilo - ograničen broj igrača koji nisu iz zemalja članica EU. Svaki klub ima pravo na jednog takmov igrača, koji nikada nije igrao u Italiji. Međutim, nakon pola godine igranja u Seriji A, taj stranac se automatski tretira kao domaći igrač. To je bio sonovni razlog što se toliko čekalo na moj ugovor sa Helas Veronom., s obzirom da u ovom trenutku oni već imaju igrača koji dolazi van EU. Tražili smo pravo rešenje i pronašli ga: ovu polusezonu biću na pozajmici, dok mi se u decembru ne oslobodi mesto stranca.

   Gde do tada?

   - To je još nepoznanica. Helas Verona je krenula u potragu i pronalaženje pravog rešenja. Svima je u interesu da odigram što više utakmica u ovom delu prvenstva, kako bi se što bolje pripremio i afirmisao i spremio za drugi deo sezone Serije A.

   Kakve su ambicije Helas Verone?

   - Vrh tabele kao i prošle godine. Tokom ovog prelaznog roka imali su velike transfere: stigao je kapiten meksičke reprezentacije i nekadašnji ćlan Barselone Rafael Markez, kao i Havijer Saviola iz Argentine… Što je za mene vrlo važno, tu je i Boško Janković.

   Reprezentacija?

   - Nastavljamo kvalifikacije za EP U - 21. Gostujemo Austriji 4. septembra, a četiri dana kasnije u Zenici dočekujemo Mađarsku.

 

Rade Krunić