XS
SM
MD
LG

Karpošev soko Valjevac Vasić: Metalac postaje košarkaški bauk sa Balkana!

U društvu klupskih drugova iz Karpoševih sokola, trenutno lidera nacionalnog šampionata Makedonije Valjevac Aleksandar Vasić, letos samo u najavi da će zaigrati za matični Metalac, pratio je okršaj na Aerodromu,  MZT-Metalac Farmakom 68:74.  Ushićen pobedom kluba u kome je ponikao nije krio oduševljenje pobedom svojih Valjevaca.

-U nekim trenucima valjevski tim je vrhunski odigrao odbranu. Vruć je ovo teren. Vidi se da je MZT iscrpljen, da traže igru. Od skora ih vodi novi, treći trener za dva meseca. Svaka čast ekipi Metalca, zaslužili su da u subotu bude puna hala protiv Levskog. Sa podrškom kakva može samo da bude u Valjevu pada će redom svi ABA ligaši, pa čak i danas najmoćnija Crvena zvezda. Metalac je već postao kokašaraški bauk sa Balkana. Ne bih nikog izdvajao, svaka čast trenerima Đokiću I Teofiloviću, neka samo nastave, igraće se u Valjevu vrlo brzo i Evroliga. Čestitam još jednom  svim momcima. Posebno sam impreisoniran kako je u Skoplju ponovo srdačno primljen Nikola Otašević. Očigledno  je ostavio svoj pečat u u MZT-u.

Posebno su bili zanimljivi odgovori prvog  pleja Karopševih sokolova na pitanje kako je danas igrati u Makedoniji, i porđenje KLS I Prve lige Makedonije.

-Ja lično uživam. Klub Karpoševi sokolovi je je fantastično organizovan. Imamo rezultat, trenutno smo lideri šampionata. Moj lični utisak je da je Prva makedonska liga jača od KLS-a. Kvalitet je takav da bi pojedine ekipe iz Makedonije mogle uspešno da igraju i u ABA ligi.

U nedelju uveče Karpoševi sokolovi igraju sa pretendentom na titulu Rabotničkim.

Naš prevashodni cilj je da izborimo plasman u plej of. Rabotnički je favorit,ali bio je i MZT protiv Metalca. Borićemo se da ih iznenadimpo kao i Metalac 12.febrauara 1978. deceniju pre mog rođenja. Ako je mogao tada Branko Kovačević da pogodi koš za pobedu, zašto ne bi to učinio  neko i od nas iz Karpoševih sokolova. Sport je to, sve je moguće.

Aleksanadr Saša Vasić(26-185) sa sa Igorom Mijailovićem, Vladimirom Filipovićem i trenerom Aleksandrom Petrovićem jedan od četiri srpska košarkaška musketara u sezoni sve većih uspeha Karpoševih sokolova.

Valjevac Vasić ne nosi slučajni ime Aleksandar, u Skoplju ispred grandioznog spomenika Aleksandru Makedonskom

Uskoro rival Karpoešvij sokolova Aleksandra Vasića i drugova, plej MZT-a Dikson

Karpoševi sokolovi, srpski musketari na utakmicu MZT -Metalac

PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA I

KOMBI VOZILA U IZUZETNOM STANJU

AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03