XS
SM
MD
LG

Levski iz Sofije za dabl dabl Metalac Farmakoma

Deveto kolo za Metalac Farmakom i takođe debitanta u ABA ligi, šampiona Bugarske Levskog iz Sofije u znaku je činjenice da će konačno u Valjevu biti odigrana jedna međunarodna takmičaraska utakmica, i to u evroligaškom terminu. Večeras u 21 sat izabranici Vladimira Đokića, ulaze u meč konačno kao favoriti, a pruža im se jedinstvena prilika da ekspresno het trik pretvore u dabl dabl, dve uzastopne pobede posle Ljubljane i Skoplja, i dupliraju  trijumfom i pred svojim navijačima.

Sad tek bode oči saznanje da grad Valjevo od 1973. do danas nije imalo iole spremnu i  sposobnu vlast da izdanke neverovatnog pronalazača valjevskih sportskih taleneta profesora fiskulture Ljubisava Brankovića, i ostvari san generacije Stančića, Purketa, Pante, Barona, Džimija, Kase, Ćana, Bangee... pretvore u javu uskraćivanjem mogućnosti da dobiju krov nad glavom i zaigraju u eliti tadašnje SFRJ.

Fatamorgana u vidu proizvodne hale pretvorene u privremenu halu sportova na nekadašnjem „petnaestom“ terenu za male sportove, traje do danas.Drugi put napravljen temelj na mestu i dalje samo u snovima Arene, grandioznog dela Vlade Slavice projektanta najveće i najlepše u Evropi, beogradske Arene, je stvarnost i jedina istina o ljudima voljom građana u još uvek neiskorišćenoj prilici da pokažu da im je stalo do grada Valjeva, Valjevki Valjevaca.

Mladi su prepušteni brizi više brizi svojih baka i deka,a manje roditelja. Mogućnosti da kroz sport očuvaju zdravlje, telo i dušu, da bi sutra bili spremni da se nose sa iskušenjima koja ih tek očekuju,su i dalje ograničene, jer osim adekvatne dvorane Valjevo i dalje nema zatvoren bazen koji bi zadovoljio potrebe više od 20.000 mladih Valjevki i Valjevca, uzrasta do 30 godina.

Na sreću desila se ABA liga, i košarka je ponovo eksplodirala u Valjevu. Trenutak da se  odgovorni konačno dozovu pameti i i sa reči pređu na delu, odnosno pokažu da su zaista u službi  svojih sugrađana i u svakom pogledu servissvih Valjevki i Valjevaca.

Valjevo danas samo govori o svojim košarkašima,iako niko od njih nije Valjevac, jer uspesi ovih momaka, košarakaških gladijatoa su doneli  konačno toliko potrebne  radosti i zadovoljstva, uskraćenih voljom pogrešnih na pravim mestima, decenijama unazad, kočničara svega što se zove uspeh.

Dva meseca je trajala golgota renoviranja hale sportova „15.septembar“ bolje rečeno bušenje dve rupe gabarita omanjeg „Tamčića“.

A za to vreme tim Vladimira Đokića se čeličio od Podgorice, preko Novog mesta, Solnoka, Beograda Zagreba, Ljubljane do Skoplja. Danas je po uspesima u odnosu na cenu rada svakog pojedinca u preostalih 13 klubova ABA lige, bez premca u Evropi, i otuda nikakavo čudo što je  ludnica u gradu na Kolubari sve veća.

-Varaju se svi koji misle da smo u oblacima posle tri uzatopne pobede. Bez obzira što je šampion Bugarske zabeležio samo jedan trijumf, tim iz Sofije i pored problema sa povredama, najbolji igrač Brandon Hit od 2.kola izvan stroja, a Hristo Zahariev, jedan od najboljih strelaca, nije igrao poslednju utakmicu zbog povrede, Levski ima svog lidera, trojkaša Pavlina Ivanova, ali i mi Borisa Bakića, spremnog da se uspšeno nosi i sa boljim igračima. Valjevo je „vruć“ teren, jer publika kada je najpotrebnije nosi svoj tim do neslućenih visina, i inspiriše vas da pružite i više nego što sanjate da možete. Sve je u našim rukama. Samo da budemo skoncentrisani i pokažemo karakter, uđemo u ritam meča, doćiće uvek najvažniji faktor u igri samopouzdanje, nema dileme ko će osvojiti bodove –sija od optimizma Marko Ljubičić, vrsni plej valjevskog tima, prezadovoljan načinom rada Vladimira Đokića, veštog da igračima kao retko koji trener prenese ideje i uveri ih ispravnost ponuđene vizije načina igre.

Prehlade i lakše povrede nisu mimoišle ni valjevski tim, ali uz pomoć dr Milića Kovačevića, zdravstvene tegobe su prošlost i svi su spremni za meč sa šampionoim Bugarske

- Večeras imamo novu priliku da nastavimo seriju uspeha. Ne zavarava nas trenutno loš plasman Levskog –uzdržan je kapiten Dušan Kutlešić

- Levski je atipična ekipa, jer „pale“ čim dobiju priliku. Valja dobro otvoriti oči i ne dozvoliti im da se raspucaju. Odbrana je jedan od velikih aduta našeg tima, a verujem da večeras neće zakazati. Najvažnije je da bugarskog šampiona svedemo na što manji broj poena, što bi uz našu već viđenu koškgetersku normu garantovalo i pobedu Metalac Farmakoma. Iskreno verujem u 4.pobedu zaredom – smatra kapiten valjevskog tima.

Prvi saradnik Vladimira Đokića Milovan Beli Teofiliović, je ponosan na momke letos pristigle u Valjevo, i činjenicu da je došlo vreme da Metalac Farmakom večeras konačno bude favorit u meču ABA lige.

- Papir trpi sve, reči imaju svoje značenje i težinu. Svesni smo lične odgovornosti svakog od nas pojedinačno. Do sada su naši rivali na svojim plećima imali dodatni balast,a mi smo bili rasterećni moranjem da se pobedi. Večeras ulazimo u okršaj sa pozitivnim razmišljanjem da igramo košarku najbolje što možemo i ništa više. Pod uslovom da kao i do sada pružimo sve od sebe pobednički niz će biti nastavljen. Momci koji danas igraju u Valjevu su sve do sada ostvarili pre svega svojim sparatsnskim radom i gladijatorskim ponašanjem na terenu. Mi verujemo u njih, a oni bezerezervno u nas. Dakle , musketarski do četvrtog trijumfa. Šteta samo što će 1.500 privilegovanih videti novi nastup „čuda sa Kolubare“ zaključio je čovek koji je otkrio neverovatni košarkaški dar, već skoro deceniju najboljeg pleja u Evropi, Miloša Teodosića.

INTERNACIONALNI DEBI I RADIO VALJEVA

Najstariji elektronski medij u gradu na Kolubari u predvečerje svog 47,rođendana(zvanično počelo sa radom 28. novembra 1967, uoči u to vreme, praznika državnosti SFRJ, Dana Republike, pionir radio prenosa, debitanstski je bio 23.avgusta 1970. iz Borova fudbalske utakmice Druge lige :Borovo –Metalac,a reporer je bio  besmrtni noivnar ikomentator  Jordan Ivanović, započinje svoju internacionalnu misiju. Šest sezona od 1973.do 1979.sa elitnih prostora SFRJ  posle Jordana Ivanovića palicu je preuzeo  Branko Vićentijević, a ispred mikrofona Radio Valjeva bio je košarkaški internacionalni sudija Tomislav Jovančić, a večeras možda kao i kao i pre dve nedelje zvaničnik, delegat utakmice u Valjevu.

Slušaoci Radio Valjeva(95,8 Mhz i internet adresa:www.radiovaljevo.com) ove subote će moći da slušaju direktan prenos istorijskog premijernog meča valjevskog sporta u Evropi iz hale sportova „15.septembar“: Metalac Farmakom - Levski od 21 sat.

PRIJATELJI  SVETA SPORTA I RADIO PRENOSA I VEČERAS SU : VALjEVSKA PIVARA, AUTO CENTAR BUCA, KUĆA BOJA I LAKOVA „ORHIDEJA KOLOR“ TURISTIČKA AGENCIJA „ABEONA TRAVEL“ I EKSKLUZIVNI PROIZVOĐAČ I DISTRIBUTER KOŽNIH JAKNI „RANKONI“ ,

PRORADIO  MARKETING KK METALAC - FARMAKOM

Kako to rade u Evropi i marketing Metalac –Farmakoma je konačno počeo da deluje na promociji kluba. Večeras će svi koji budu želeli moći da kupe bele majice sa grbom kluba. Potez za poštovanje, uz primedbu da zima kuca uveliko na vrata, pa bi mnogo više prijali, šalovi, kape, duksevi, znojnice...  Čirlidresice još uvek nisu došle ba red. Najvažnije je, ipak se okreće !

 

Kvartet pobednika i večeras na delu

Svwe spremnop za veče majstorskih kucanja

Marko, Marko, ti si naše sunce jarko

Bugarski šampion u valjevskoj bazi  kraj Gradca u OMNI centru

PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA I

KOMBI VOZILA U IZUZETNOM STANJU

AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03

 


26 .kolo Jadranska liga
Union Olimpija 73 : 67 Krka
Szolnoki Olaj 67 : 74 Cedevita
Budućnost VOLI 85 : 79 Partizan NIS
Zadar 85 : 69 Metalac Farmakom
Mega Leks 100 : 96 Igokea
Crvena zvezda Telekom 89 : 56 MZT Skopje
Cibona 85 : 69 Levski Sofija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda Telekom 26 24 2 50
2 Budućnost VOLI 26 19 7 45
3 Cedevita 26 18 8 44
4 Partizan NIS 26 18 8 44
5 Union Olimpija 26 15 11 41
6 Metalac Farmakom 26 13 13 39
7 Szolnoki Olaj 26 12 14 38
8 Zadar 26 12 14 38
9 Krka 26 12 14 38
10 Mega Leks 26 11 15 37
11 Cibona 26 10 16 36
12 Igokea 26 9 17 35
13 MZT Skopje 26 7 19 33
14 Levski Sofija 26 2 24 28