XS
SM
MD
LG

Katarina Biserčić najbolji sportista Niša
Članica Streljačkog kluba Niš 1881 osvojila je nagradu za najboljeg sportistu Niša u 2014. godini u izboru Sekcije sportskih novinara. Najbolji mladi sportista je strelac Andrija Milovanović, a sportski kolektiv Rukometni klub Železničar. Stefan Jović dobio priznanje za sportsku ličnost. Na 36. Izboru najboljeg sportiste Niša dodeljene su nagrade onima koji su ove godine najviše pokazali i najbolje predstavljali grad i državu.
katarina bisercic

Katarina Biserčić je član reprezentacije Srbije koja je osvojila treće mesto u disciplini vazdušna puška na Svetskom prvenstvu u Španiji (pojedinačno 62. mesto u konkurenciji 130 takmičarki). Osvajala je prva mesta u ekipnoj konkurenciji na Prvenstvu Srbije u disciplinama trostav i ležeći MK puškom. Na Svetskom kupu u Americi zauzela je 18. mesto.

Ova nagrada dolazi kao kruna na uspešnu sezonu i nadam se da će sledeća biti uspešnija jer je bitna pošto se osvajaju vize za Olimpijske igre - kazala je Katarina Biserčić.

Nominovani u ovoj kategoriji su rukometaš Darko Đukić, član Železničara koji je osvojio trofej Kupa Srbije i najbolji igrač finalnog turnira Kupa Srbije i gimnastičar Miloš Paunović, četrnaesti na Evropskom prvenstvu, prvak Srbije na dve sprave i pobednik Kupa u višeboju.

Niški strelci imali su više razloga za slavlje. Oni su, osim u seniorskoj konkurenciji, pokazali da imaju velike talente i kod mlađih sportista.

Andrija Milovanović je dobio priznanje "Najbolji mladi sportista" u konkurenciji Staše Gejo iz PAEK-a i Sare Božić iz Džudo kluba Kinezis.

Bila je ovo uspešna godina za mene, što je rezultat dobrog treniranja i velikog rada. To se isplatilo jer sam na kraju postigao još jedan veliki uspeh, nagradu za najboljeg mladog sportistu - istakao je Andrija Milovanović.

On je bio četvrti u mešovitim parovima i peti u pojedinačnoj konkurenciji na Olimpijskim igrama mladih u Nandžingu u disciplini vazdušna puška. Osvojio je deveto mesto na juniorskom Svetskom prvenstvu u Španiji (vazdušna puška), a 12. mesto na Evropskom prvenstvu. Državni je rekorder u gađanju vazdušnom puškom za juniore.

U konkurenciji Gimnastičkog kluba Niš i Streljačkog kluba Niš 1881, za najbolji sportski kolektiv u 2014. godini proglašen je osvajač Kupa Srbije, učesnik EHF kupa i peti klub u Srbiji prošle sezone – Rukometni klub Železničar.

Nisam očekivao da ću doživeti ovakav trenutak. Nisam znao kako je biti lepo u sportu, zato hvala Zoranu Tuti Živkoviću koji me je nagovorio da prihvatim mesto predsednika Železničara - rekao je Igor Novaković, predsednik Železničara.

Sekcija sportskih novinara dodelila je nagradu "Najbolji sportski novinar" Edi Crnaliću, uredniku sportske redakcije Niške televizije.

Pored redovnih nagrada, podeljena su i specijalna priznanja. Kajak-kanu klub Gusar je dobio nagradu za iskazanu hrabrost i građansku solidarnost pošto su članovi niškog tima bili među prvima u spasavanju u poplavljenim područjima ovog maja.

 DSC-0452

foto: Vanja Keser

Univerzitetski sportski savez Niša dobio je priznanje za doprinos sportu jer su selekcije pod ovim savezom osvajale evropske medalje na studentskim takmičenjima.

Siniša Prokić, potpredsednik i trener Železničara, dobio je specijalno priznanje za veliki doprinos u osvajanju Kupa Srbije selekcije Železničara.

Za ogromne zasluge povodom dobrih igara u Košarkaškoj ligi Srbije i vraćanja niške košarke u srpski vrh, priznanje je dobio i Marko Cvetković, trener Konstantina.

Sekcija sportskih novinara je dodelila priznanja i svojim članovima. Branimir Živković, dugogodišnji novinar Narodnih novina, dobio je priznanje za zasluženi odlazak u penziju. Za izuzetan doprinos radu Sekcije nagrađen je Goran Panajotović, a za jubileje priznanja su pripala Tomi Todoroviću, novinaru Sportskog žurnala, za 40 godina rada, zatim Jovanu Marjanoviću iz Sportskog žurnala za 25 godina rada i Zoranu Petkoviću iz Narodnih novina za dvadesetogodišnji rad u novinarstvu.

Stefan Jović - sportska ličnost Niša

foto: Vanja Keser

Priznanje "Sportska ličnost godine Niša" dodeljuje se značajnim sportistima, trenerima ili sportskim funkcionerima, bez obzira na to gde trenutno žive i rade, a svojim aktuelnim angažmanom u sportu značajno doprinose sportskom ugledu Niša.

Ove godine nagradu je dobio Nišlija Stefan Jović, reprezentativac Srbije i košarkaš Crvene zvezde.

Jedna velika privilegija. Iskren da budem, čuo sam da se šuška da bih ja mogao da dobijem nagradu. Mnogo mi je drago jer sam u društvu velikana poput Ramba Petkovića, Piksija, Ivana Miljkovića i drugih. Još je veća čast pošto sam najmlađi dobitnik te nagrade - kazao je Stefan Jović.

Jović je prvi Nišlija koji je postao seniorski košarkaški reprezentativac naše zemlje, a sa selekcijom Srbije, uz vrlo značajnu ulogu u timu Aleksandra Đorđevića, ove godine osvojio je srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Španiji.