XS
SM
MD
LG

U Valjevu mećava, a padaju i košarkaški evroligaški milioneri !

Prednovogodišnjoj snežnoj mećavi u Valjevu predhodio je pad vicešampiona Slovenije u Ljubljani, šampiona Makedonije u Skoplju, BIH, i Bugarske kraj Kolubare. Snežna oluja je post festum  rušenja i prefavorizovanih milonera iz Podgorice. Valjevski košarkaški vanzemaljci čvrsto su rešeni da večeras oko 22 sata  čestitaju svojim navijačima 2015. novom 6.pobedom u premijernoj sezoni u ABA ligi, protiv šampiona Mađarske, milionera iz Solnoka.

Gorčina nezasluženog poraza od Partizana u Pioniru kao posledice sramnog suđenja srpske trojke, nesrećni gibitak bodova od Cibone i Zadra u produžecima, igra na klackalici i pad protiv evroligaša C.zvezde i Cedevite, dovoljno upućuju na snagu valjevskog tima.

Posle pobede na mišiće u Morači 4.oktobra, opijeni uspehom u u Pioniru protiv šampiona Srbije Partizana, podgorički milioneri došli su u Valjevo da obave novu formalnost.

Ali gle čuda, odmah im je stavljeno do znanja da posle provlačenja u „Morači“ kroz iglene uši uz klasičan vetar u leđa sudija, bokserski fajt neće biti dovoljan za ispunjenje plana.

Uistinu, revanš u Valjevu, protekao je u borbi prsa u prsa, sa epilogom poraza podgoričkog tima(70:69)ne  zbog zamora materijala u „Pioniru“umora kako smatraju „stručni“  košarkaški „eksperti“ već je porazu izabranika Igora Jovovića kumovalo izuzetno umeće motivisanih da pobede,valjevskih košarakaških musketara.

U ambijentu na tribinama dekorisanih nikad prisutnim likovima željnih slikanja pred tv kamerama, i neizostavnom šačicom neartikulisanih psihopata, ali ipak dovoljno košaraški pismenog naroda, pre svega Valjevki i Valjevaca, sa primetnim kućnim vaspitanjem, Bakić, Majstorović, Jevtović, Ljubičiću, Kutlešić, Jošilo, Malešević, Otašević, Rakićević Dunđerski, Todorović i Radulović dobili su presudnu podršku, stekli samopouzdanje i veru za uspeh.

Rivalu kadrom da do dolaska u Valjevo pobedi 11 mečeva, a poklekne samo u okršajima Zvezdom u Beogradu i Cedevitom kraj Morače valjevski musketari su na bokserski fajt uzvratili već viđenim oružjem.

Izuzetenim kretnjama nepredvidivim putanjama i pre svega eksplozivnošću razbijali su blokove podgoričkih terminatora. Preuzimanjem igrača i iskakanjem iz blokova, stoički su podnosili iznuđenje brojne hokejaške bodičeke, a u igri jedan za sve svi za jednoga, metalci su vešto  zbunjivale goste, otupivši im maksimalno  oštricu napaada.Munjevitim kontrauadrima demonstrirali su već viđeni poseban košarkaški šmek, brzinu, virtuoznost i konačno efikasnost.

Statistika kadra da dokaže sve osim istine ne otkriva  tajnu uspeha Metalac Farmakoma u okršaju sa pretendentom na Evroligu 2015.

Po jedna pogođena trojka u oba poluvremena izabranika Igora Jovovića iz čak 18 pokušaja, za razliku od domaćina, duplo uspešnijeg u šutu za tri (17:4), moćnijeg u skoku (31:25) ali sa 7 izgubljenih lopti više(20:13) i pet više načinjenih ličnih grešaka(29:24) od Podgoričana, imali su statistički deset indeksnih poena suficita Budućnosti (70:60), a u suštini  obmanu, jer istina je jedna i glasi:

Metalac Farmakom jepobedio  uknjižio dva boda, ali i nažalost  izgubio uzdanicu Borisa Bakića, kome su stradali ligamenti, posle sudara sa Vitkovcem.

Ostaće zapisano da je u prebogatoj istoriji dva kluba, u Valjevu, skupoceni podgorički sastav, neprikosnoveni šampion Crne gore odboksovao meč kraj Kolubare, ali da su valjevski gladijatori uzvratili isto merom. Svi, zajednički, a ne samo Marko Ljubičić kako se nekima čini, zbog trojke i lukavo promašenog drugog, posle realizovanog prvog slobodnog bacanja, ostavljajući milionerima 1,9 sekundi da skinu taj famozni minus 1. Poučen iskustvom iz predhodog meča sa Zadrom, kada je Jošilo promašio pobedu u istom periodu igre, Đokić je naredio Ljubičiću da pogodi samo obruč i pokvari ličnu statistiku. Zadatak izvršen, sa posledicom nove „senzacionalne“ pete pobede tima,neopravdano podcenjenog od valjevskog košarkaškog zla, spremnog da izjavi da će ovakav Metalac –Farmakom biti topovska hrana u 26. abaligaških bitaka.

Totalno renovirani tim sa konačno Valjevcem na klupi Valdimirom Đokićem, trenerom nemerljivog kapaciteta sa šmekom za igru, kao nekad sa loptom u ruci za delirijum oduševljenja grobara od Pionira do Barselone gde je stigao kao vođa tima 1998.danas pleni pažnju gde god se pojavi.

Sa čovekom jasne košarkaške ideje i filosofije, ali i nemerljiv uticaj ponekad pretenciozno nametljivog dr Boška Đukanovića, u biti ključnog faktora u svim sferama ovakvog kakav je KK Metalac Farmakom, otpočela je nova era valjevske košarke.

Metalac Farmakom nema igrača sa polumilionskom ili milionskim ugovorima.Tim Vladimira Đokića strateškim pristupom načinom postavke igre postao je već košarkaški bauk balkanskih prostora, jer Balkan gleda turbo košarku, drugačiju od svih, brzu, nepredvidivu, bez straha i kompleksa, pobedničku.

Kraj 2014. posle 87 dana i 15.mečeva, doneće večeras najverovatnije skor 6:9, na veliku žalost i razočaranje, srećom sve malobrojnijih mrzitelja lika i dela, omraženog im Vladimira Đokića.

Ako se tome doda da sledi niz od još 4 meča pred valjevskom publikom zaredom, biće opet „kuku lele eksperata“ i ostalog košarkaškog polusveta zaslepljenog mržnjom, sujetom, neznanjem i zlom.

Posipanje „Rosol“ praška za uništavanje štetnih glodara posle petog tretmana Đokićeve grupe dekontaminatora, iako u njoj nema rođenih Valjevaca, učinilo je svoje. Broj otrovnih i zlih pacova i miševa, ma koliko se krili drastično se smanjuje. Čarobnjak Merlin je nekad mogao mnogo, a i danas njegov naslednik još više.

Preobraćanje valjevskog košarkaškog zla u dobro napreduje, samo valja biti istrajan i čarolija će uspeti.

Pre samo godinu dana Metalac je tavorio u KLS dočekavši Srpsku 2014. u „zoni sumraka“ sa skorom 8 pobeda, osam poraza, a u januaru 2015. u kovačnici pobeda, hali sportova „15.septembar“ izmedju čekića i nakovnja valjevskih metalaca naćiće se Krka, zagrebački milioneri Cedevita, šampion Srbije Partizan, i klub sa prostora eks Jugoslavije sa najvećom Arenom pored beogradske, ljubljanska Union Olimpija.

Da li je sada konačno jasno zašto je košarka danas u gradu na Kolubari važnija tema od svake priče o novogodišnjem dočeku i slavlju.

U 20,30 PRENOS NA RADIOVALJEVO.COM I 95,8 Mhz

Slušaoci Radio Valjeva(95,8 Mhz i internet adresa:www.radiovaljevo.com) ovog ponedeljkaće moći da slušaju direktan prenos meča 15.kola ABA lige iz hale sportova „15.septembar“: Metalac Farmakom – SOLNOK  od 20,30 sati.

PRIJATELJI SVETA SPORTA I večerašnjeg PRENOSA BIĆE  KAO I UVEK U ABA LIGI: VALJEVSKA PIVARA, AUTO CENTAR BUCA, KUĆA BOJA I LAKOVA „ORHIDEJA KOLOR“ TURISTIČKA AGENCIJA „ABEONA TRAVEL“ I EKSKLUZIVNI PROIZVOĐAČ I DISTRIBUTER KOŽNIH JAKNI „RANKONI

 

Pada, pada, pada sneg, podaju i košarakaški milioneri pred Vladimirom Đokićem i profom Boškom Đukanovićem

Večeras se čeka nova pobeda belih za kraj 2014.

Brojke sve govore o okršaju valjevskog i tima podgoričkih milionera

Tomislav Hordov doneo sreću u Ljubljani, delio pravdu sa Petekom (levo) i Majkićem(desno)i protiv Budućnosti

PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 - STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA I

KOMBI VOZILA U IZUZETNOM STANJU

AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

 

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71


26 .kolo Jadranska liga
Union Olimpija 73 : 67 Krka
Szolnoki Olaj 67 : 74 Cedevita
Budućnost VOLI 85 : 79 Partizan NIS
Zadar 85 : 69 Metalac Farmakom
Mega Leks 100 : 96 Igokea
Crvena zvezda Telekom 89 : 56 MZT Skopje
Cibona 85 : 69 Levski Sofija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Crvena zvezda Telekom 26 24 2 50
2 Budućnost VOLI 26 19 7 45
3 Cedevita 26 18 8 44
4 Partizan NIS 26 18 8 44
5 Union Olimpija 26 15 11 41
6 Metalac Farmakom 26 13 13 39
7 Szolnoki Olaj 26 12 14 38
8 Zadar 26 12 14 38
9 Krka 26 12 14 38
10 Mega Leks 26 11 15 37
11 Cibona 26 10 16 36
12 Igokea 26 9 17 35
13 MZT Skopje 26 7 19 33
14 Levski Sofija 26 2 24 28