XS
SM
MD
LG
01.02.2015 Administrator

Stigao Rogač, čekaju se još dva pojačanja

Nekadašnji Vošin „petlić“ i polaznik Omladinske škole „Ilija Pantelić“, Ivan Rogač, priključio se ekspediciji novosadskog superligaša na pripremama u Beleku. Doskorašnji igrač ukrajinskog Volina iz Lutska, kako sam kaže, ostvario je svoju veliku želju i vratio se u klub, u kojem je načinio svoje prve fudbalske korake. Očekuje se da, u toku današnjeg dana, Ivan Rogač, stavi potpis na dvoipogodišnju vernost FK „Vojvodina“.

Momak rođen u Kotoru, ali odrastao u Petrovaradinu, rođen je 1992. godine, počeo da trenira fudbal u Vojvodini, a sa samo 12 godina, otišao je u pionirsku ekipu Crvene zvezde. Nakon juniorskog staža u redovima beogradskoih „crveno-belih“, zaigrao je za prvi tim Rada, pa potom, BSK-a iz Borče, a poslednja adresa bila mu je u Ukrajini.

- Ispunila mi se želja i zaista sam srećan i veoma zadovoljan – rekao je Rogač.

– Moj transfer u Vojvodinu, aktuelan je još od prvog dana prelaznog roka, međutim, zbog administrativnih problema, malo se oteglo ovo čekanje. Sad je, na sreću, sve iza mene i evo me na pripremama Voše. Igrao sam pre dva dana u susretu Volin – Jagodina (3:1), ali sam na terenu proveo samo 25 minuta, pošto sam dobio nezgodan udarac u nogu. Srećom, ne radi se o težoj povredi, ali nisam ništa želeo da rizikujem i sada mogu odmah, da se, punom snagom, uključim u rad.

Foto: Aleksandar Predojević, FK "Vojvodina"

SUTRA DRUGI TEST

Sutra je, pred fudbalerima, Vojvodine, druga test utakmica na pripremama u Turskoj. Rival Novosađanima, biće ekipa južnokorejskog Pohanga. Reč je o jednom od najtrofejnijih timova dalekog istoka, trostrukom pobedniku Lige šampiona Azije, višestrukom prvaku svoje zemlje i jednom od najboljih klubova na ovom kontinentu. Dres južnokorejskog kluba, od nedavno, nosi i dojučerašnji prvotimac Novosađana, Lazar Veselinović. Laza nije propustio priliku da poseti svoje prijatelje iz Voše i iz prve ruke im prenese impresije o svom novom klubu.

- Ne verujem da ću igrati protiv Vojvodine, jer sam u prošloj kontrolnoj utakmici s jednom kineskom ekipom zaradio lakšu povredu– kaže Veselinović.

– Ipak, Pohang će najverovatnije, na teren izaći s najboljim timom, što će za Novosađane biti pravi i težak ispit.

Zoran Marić o utakmici sa Pohang Stilersima :

- Isto kao i u duelu s poljskim Pogonom, utakmici sa korejskim Pohang Stilersima, nećemo pristupiti sa rezultatskim imperativom. Naravno, shodno renomeu protivnika, očekuje nas mnogo teži posao. Raduje me to što smo u prvoj test utakmici odigrali taktički i timski veoma dobro i nadam se sličnom pristupu i protiv mnogo ozbiljnijeg rivala iz Azije. Razmišljamo još uvek o tome da li da izvedemo dva tima u dva poluvremena, ili da izmešamo postave koje su nastupile na prethodnom susretu. Mislim da smo bliži ovoj drugoj soluciji. Šansu će dobiti Ivan Rogač i Gruzijac, David Kokija, koji je na probi. Takođe će igrati : Marko Kordić (jedno poluvteme), kao i mladi Aleksandar Desančić i Luka Grgić, koji nisu dobili šansu na prvoj utakmici. Sigurno će izostaće povređeni, Slobodan Novaković i Stefan Nikolić.

Početak utakmice, Vojvodina-Pohang Stilers, zakazan je za 15:00 časova po našem vremenu.

TRAŽE SE DESNO KRILO I ŠPIC

Kao što je poznato, nakon neuspešnih pregovorima sa Envrom Alivodićem i njegovog odlaska iz Beleka, operativci Vojvodine, bacili su se na posao oko pronalaženja kvalitetne opcije za desnu stranu napada „crveno-belih“.Pregovori oko angažovanja, Aleksandra Stanisavljevića, za sada, napreduju u dobrom pravcu i postoje realne šanse, da doskorašnji igrač Donjeg Srema, obuče crveno-beli dres Vojvodine. Pored njega, Novosađani žele, da svoje redove pojačaju, sa još jednim klasičnim napadačem, kako bi nadoknadili prazninu, koja je nastala odlaskom Lazara Veselinovića u Južnu Koreju.

MEDICINSKI RAPORT DR VUKOSAVA

LAKŠA POVREDA STEFANA NIKOLIĆA

Subotnji popodnevni trening, nije završio, Stefan Nikolić. Naime, mladi desni bek je, prilikom sprinta, zapeo za busen i nakon pada, ostao na zemlji, sa bolnim izrazom lica.

- Napravili smo klinički pregled i ustanovili da kod Stefana nema oštećenja ligamenata i da je reč o distorziji kolena – rekao je Šef medicinskog tima Vojvodine, dr Borko Vukosav.

– Predostrožnosti radi, Nikolić neće sutra igrati protiv Pohanga, ali na sreću, njegova povreda nije teže prirode.-zaključio je popularni dr Borko.

NOVAKOVIĆ (KONAČNO) NA TERENU

Prvi trening u Beleku, bio je koban za Slobodana Novakovića, koji je obnovio povredu mišića, još na zagrevanju.

Pauza je potrajala celu proteklu sedmicu, a zahvaljujući terapijama i mirovanju, Novaković će se, već od sutra, priključiti svojim klupskim drugovima.

- Dosta je bilo izležavanja i gubljenja vremena.-šeretski kaže Novaković.

- Nema odmora, dok traje obnova, vreme je da se vratim u pun pogon.– rekao je popularni Boba prilikom jučerašnjeg vežbanja u teretani hotel IC Santai.


Radnički (N) 0 : 0 Voždovac
Borac 3 : 3 Partizan
Novi Pazar 2 : 0 Donji Srem
Napredak 2 : 3 Rad
Spartak 1 : 0 Čukarički
Vojvodina 3 : 1 Radnički 1923
Jagodina 5 : 3 OFK Beograd
Crvena zvezda 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 21 8 1 71
2 Crvena zvezda 30 19 7 4 64
3 Čukarički 30 16 9 5 57
4 Vojvodina 30 16 4 10 52
5 Novi Pazar 30 13 8 9 47
6 Rad 30 13 4 13 43
7 Mladost 30 11 7 12 40
8 OFK Beograd 30 10 9 11 39
9 Radnički (N) 30 9 10 11 37
10 Jagodina 30 10 5 15 35
11 Spartak 30 9 7 14 34
12 Voždovac 30 9 7 14 34
13 Borac 30 8 9 13 33
14 Napredak 30 8 7 15 31
15 Donji Srem 30 6 8 16 26
16 Radnički 1923 30 4 7 19 19