XS
SM
MD
LG
05.03.2015 Davis Cup Kraljevo

Lokalni šerifi maznuli karte!

Svi oni koji su imali želju da ispoziraju u kraljevačkoj Hali sportova i da se na mufte nacrtaju na teniskom spektaklu Srbija-Hrvatska, dobro će razmisliti da li će uopšte i doći na sportski događaj decenije u gradu na Ibru, s obzirom na to da je MUP Srbije razrešio fantomski nestanak ulaznica zbog kojih su obični smrtnici ostali uskraćeni da vide Novaka Đokovića i kompaniju.

Velika afera je delimično razrešena jer je ministar Nebojša Stefanović na uvid javnosti dao spisak javnih preduzeća i pojedinaca koji su bez čekanja pred blagajnom dobili komplete ulaznica kojim su već čašćavali familiju, decu, pa i švalerke. U Kraljevu je ovih dana važilo pravilo: ako imaš karte, opasna si faca u gradu!

Pogledom na spisak privilegovanih uočavamo da su u prvom redu mesto u Hali sportova obezbedili lokalni moćnici, raznorazni političari, kompanije kojima po logici stvari i pripada ulaznica, ali su među njima i pojedine firme kojima su kraljevački šerifi pomogli da se preko veze dočepaju vrednog komadića papira.
 
Istina, na pomenutom spisku su i očekivani zaslužni sportisti i funkcioneri, ali neki od njih su baš preterali. Najbrojniji su predstavnici “Elektrosrbije” iz Kraljeva (300 kompleta), Nebojša Simović, načelnik Raškog okruga (ćapio 250), dok je gradonačelniku Kraljeva pripalo 100 kompleta ulaznica.

Jedan deo ukupnog kontigenta ulaznica, oko 800 komada, odvojen je, prema pravilima, za Teniski savez Hrvatske i ITF. Kako je objasnio ministar, za meč Dejvis kupa štampano je ukupno 3.228 kompleta karata, a od tog broja, 2.428 kompleta karata bilo je namenjeno prodaji. Ipak, samo 107 kompleta se našlo na biletarnicama, dok bi 190 kompleta trebalo da bude pušteno u prodaju u petak, na dan početka teniskog okršaja Srba i Hrvata.

Ostatak od 2.131 kompleta dat je fizičkim i pravnim licima, a tek treba da se utvrdi na koji način su se karte prodavale.

- Ono što smo do sada utvrdili, uglavnom se radilo o pretprodaji ili avansnoj prodaji jednog dela karata. Sada se radi i na utvrđivanju svih drugih okolnosti i ne želimo da niko u javnosti ostane uskraćen za istinu u ovom slučaju - ko je kupovao karte, od koga, na koji način. I kraljevačka policija dala je dobar doprinos, celu noć su ispitivali i isleđivali, kako bismo vrlo brzo mogli da dođemo do rezultata istrage - rekao je Stefanović.
 
 

Oni su došli do ulaznica!

“Alo!” donosi spisak vlasnika podeljenih karata koji je obelodanio ministar Stefanović. Brojke označavaju komplete ulaznica (sva tri dana).

Elektrosrbija Kraljevo 300
Načelnik Raškog okruga 250
Reprezentacija Srbije 120
TS Srbije 108
BNP Paribas 104
Gradonačelnik Kraljeva 100
NIS 87
Goran Đoković 80
Reprezentacija Hrvatske 70
“Radijator KV” 52
BIA 35
“Adeko” 32
“Virdžinija” 30
TS Srbije 28
“Amiga KV” 26
“Kolos KV” 25
ITF 25
“TBC1” 20
“Velt” 18
Imlek 16
“Roleks” 16
MTV Srbija 15
Elektromontaža KV 15
Vuk Jeremić 12
Fondacija “N. Đoković” 10
Mladi radnik 10
“Obnova KV” 10
“Moja soba” 10
TS Hrvatske 8
SPS 8
Preduzeće “Tanka” 8
Porodica Đoković 8
Slobodan Živojinović 8
Predrag Petronijević 8
“Pomak” 6
Filip Krajinović 6
“Relaks San” 5
“Rasper” 4
Mika Aleksić 4
“VB Lizing” 3
“Ino komerc” 2

 

Vest preuzeta sa sajta www.alo.rs