XS
SM
MD
LG

Problemi, problemi, problemi....

Slavijine muke sa terenima za trening nastavljaju se i u drugom delu šampionata. Pomoćni teren kluba iz Istočnog Sarajeva je potpuno neupotrebljiv, a na glavni se ne izlazi da bi se sačuvao za nedeljni okršaj sa Radnikom iz Bijeljine. S toga se ekipa dovija i radi jedan dan na terenu na Grbavici, pa se onda prebaci na terene u Butmiru , pa opet Grbavica, miksa se rad na veštačkoj travi sa prirodnom. Sve to opterećuje i igrače i stručni štaba, ali drugog rešenja nema.


- Zaista se nalazimo u izuzetno teškoj poziciji što se rada tiče. Odlično smo trenirali na pripremema, sada to i  nastavili u Istočnom Sarajevu, ali nam taj teren zaista zadaje ogromnu poteškoću. Moraće se što pre rešiti pitanje tog prostora za trening. Jednostavno, ovako  više ne ide. Jedan dan tamo, drugi vamo...Mora se u Slaviji zasukati rukav i konačno rešiti pitanje pomoćnog terena. To je, maltene, pitanje svih pitanja. Na našu tešku materijalnu situaciju stiže i ova poteškoća oko terena i teško se nositi sa svim tim. Moram da pohvalim momke i da im čestitam na svemu što su uradili i rade. Niko ne postavlja pitanje finansija, radi, trenira i čeka taj meč sa Radnikom.Svi smo okrenuti njemu, a znamo da klupski čelnici sa svoje strane čine ogroman napor da dođu do sredstava. Svi se nadamo da idu bolji dani za Slaviju, kaže trener Dragan Radović.


Zaista momcima treba pružiti ruku i čestitati na odnosu prema radu. Ni najmanji problem, ni jedan povišen ton...Znaju da je stanje teško i ubeđeni su da će se iz svega izaći još jači i bolji.


-    Činimo ogroman napor da dođemo do sredstava. Dobili smo od Ministarstva porodice, omladine i sporta Vlade Republike Srpske jednu donaciju. Čekamo da nam to legne,ali je to samo kap u moru. Ubrzano obavljamo razgovore na svim nivoima vlasti i u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini pokušavajući da konačno izađemo na zelenu granu i malo dobijemo vazduha i lakše sve preživimo. Napravili smo i iskorak u organizacionom smislu. Imamo sada direktora kluba, to je Bogdan Čeko i nadamo se da će zapuhati neke novi, bolji vetrovi u našem klubu i da ćemo konačno imati miran rad. Kroz šta sve prolazimo i kroz šta smo sve prošli- i ne mogu da pomislim. Bilo je situacija kada je, bukvalno, sve visilo u zraku i pretila je opasnost da se otkine i klub krene u sunovrat. Iskreno, verujem da je sve to sada iza nas i da ćemo u vrlo skoro vereme mnogo lakše funkcionosati. Mi na žalost u Istočnom Sarajevau ne možemo očekivati velika sredstva. Privreda je gotovo zamrla, novca nema i moramo ići na neke druge izvore finansiranja. To nam je prioritet,i nadam se da će sve biti mnogo bolje već za nekih sedam do 15 dana, jasan je i predsednik kluba Zdravko {avija koji čini nadljudske napore u održavanju Slavije u premijerligaškim vodama.
-    Koliko god se moraju uputiti reči hvale fudbalerima, moraju se one poslati i ka klupskim čelnicima. Nije im bilo lako. Činili i čine da ekipa preživi i da klub svetle tradicije ostane u Premijer ligi. Zbog toga je sada pred Radnik mobilno stanje u klubu i ekipi. Sve se čini da se dobra atmosfera zadrži i da se sa velikim optimizmom krene na Radnik.


- Jasno je nama igračima u kakvoj sredini i živimo i radimo. Nismo mi nikakav izuzetak i znamo da je materijalno stanje baš teško. Ipak, verujemo klupskoj upravi i ljudima iz nje da će biti bolje. Mi sa svoje strane činimo zaista sve na treningu da se što bolje spremimo i dočekamo Radnik. To je prva utakmica na našem terenu u drugom delu prvenetsva i moramo ih pobediti. Taj trijumf bi nam doneo mir u nastavku šampionata i mogli bi mnogo staloženije i bez velikih pritisaka da idemo u ostale susrete. Cenimo i poštujemo Radnik,ali oni moraju da znaju da će bodovi ostati nama. Žao nam je što se nalaze u teškoj poziciji i što vode bitku za goli opstanak, ali nemaju ipak čemu da se nadaju u meču kod nas. Mi tražimo tri boda i uzećemo ih, jasan je Miljan Govedarica, vezista tima iz Istočnog Sarajeva.


Što se zdravstvenog biltena tiče svi su igrači zdravi i u punom trenažnom ciklusu. Bilo je pitanje da li će moći nastupiti Damir Rovčanin jer nije bilo sve regulisano oko radne dozvole, jer ovaj igrač dolazi iz Srbije,ali su nam u klubu rekli da će biti sve završeno i da će Dragan Radović moći računati na Rovčanina.


Drina 0 : 0 Slavija
Široki Brijeg 1 : 1 Zrinjski
Olimpic 2 : 3 Radnik
Čelik 1 : 1 Željezničar
Travnik 2 : 0 Vitez
Sarajevo 3 : 1 Sloboda
Mladost 1 : 1 Zvijezda Gradačac
Velež 1 : 0 Borac
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 30 19 9 2 66
2 Željezničar 30 18 9 3 63
3 Zrinjski 30 16 11 3 59
4 Široki Brijeg 30 15 11 4 56
5 Borac 30 14 7 9 49
6 Olimpic 30 13 7 10 46
7 Čelik 30 10 11 9 41
8 Sloboda 30 11 7 12 40
9 Velež 30 10 8 12 38
10 Radnik 30 7 10 13 31
11 Travnik 30 8 7 15 31
12 Slavija 30 7 7 16 28
13 Drina 30 6 9 15 27
14 Vitez 30 7 5 18 26
15 Mladost 30 6 8 16 26
16 Zvijezda Gradačac 30 5 10 15 25