XS
SM
MD
LG

KK Sloga: Jovan predvodi neke nove klince

Iako je zvanično završena košarkaška sezona kada je u pitanju Prva liga Srbije u gradu na Ibru je i dalje aktuelna igra pod koševima. Još uvek je u toku prvenstvo mlađih kategorija a košarkaški klub Sloga trenutno u trci za bodove ima ekipu u kadetkoj kategoriji koja sa puno uspeha igra mečeve sa vršnjacima iz daleko poznatijih klubova. Jedan od predvodnika ove generacije je svakako Jovan Virijević (16). Igra na mestu pleja i glavni je organizator igre svoje ekipe.

Jovan Virijević KK Sloga Foto: Stole

- Počeo sam u Slogi pre tačno osam godina i bio član najmlađe selekcije. Trener nam je bio Saša Nešović kod kojeg smo kasnije svi nastupali u nešto starijoj selekciji pionira u KK Plej. Tada nam je trener bio i Branko Šejat. Ubrzo su usledile i igre u prvenstvenim mečevima u pionirskoj kategoriji u drssu Sloge - počeo je besedu mladi Virijević.

Košarkaški klub Sloga imao je predstavnike u svim starosnim kategorijama. Svima je poklanjana puna pažnja a pioniri su pre dve sezone bili pravi košarkaški hit.

- Prvenstvo se odvijalo u dve grupe sa po osam timova. Mi smo bili u grupi sa Partizanom i na kraju smo uspeli da se plasiramo u Super ligu koju su sačinjavale po četiri najuspešnije ekipe iz obe grupe. Bio je to za nas veliki uspeh koji smo krunisali odličnom igrom protiv Crvene zvezde. Istina, doživeli smo poraz ali je igra bila visokom nivou - kaže Virijević koji na tom meču imao fenomenalan učinak.

Njegove igre nisu ostale nezapažene. Tada je zapao za oko emisarima iz velikih klubova. Usledio je uskoro i poziv za pionirsku reprezentaciju Srbije. Bio je na širem spisku.

- Pripreme su organizovane u Postojni. Radilo se veoma dobro sa selektorom Dušanom Stojkovim i to je za mene bilo jedno zaista veliko iskustvo koje ću dugo pamtiti iako nisam na kraju bio na konačnom spisku.

Sa uspešnim igrama Jovan je nastavio i u kadetskoj selekciji kraljevačkog prvoligaša sada pod dirigentskom palicom trenera Nikole Đokića. Pre dva dana opet su imali okršaj sa timom beogradskih crveno - belih i to je bilo predposlednje kolu kadetskog prvenstva Srbije.

- Crvena zvezda je opet bila dominantna. Mi smo, inače zadovoljni dosadašnjim igrama i plasmanom. Ostaje nam da odigramo još jedno kolo u Novom Sadu i onda sledi pauza i zasluženi odmor - kaže Jovan Virijević, dobar košarkaš i odličan učenik Ekonomsko . trgovinske škole u Kraljevu.

Planovi su, naravno, vezani za Slogu ali sigurno da razmišljanja idu i na drugu stranu. Ima interesenata iz drugih klubova ali za konačnu odluku mora puno toga da se obavi jer politika kluba je da se u budućnosti više pažnje posveti igračima iz svojim mlađih ekipa. Dakle nije daleko dan kada će i Jovan dobiti poziv za nastup u seniorskom timu kraljevačkog prvoligaša.

INDEKS

Meč sa Crvenom zvezdom u pionirskom prvenstvu dugo će pamtiti mladi Virijević. Na tom meču postigao je 28 poena i visok ibdeks uspešnosti - 32.

NAJBOLjI KADET

Jovanu je nedavno na osnovu uspešnih igara u prošloj godini pripala titula najboljeg kadeta u akciji za izbor najuspešnijih sportista za 2014. godinu koju sprovodi Sportski savez Kraljeva

 

 


Jagodina 58 : 86 Borac
FMP 80 : 74 Konstantin
Vojvodina Srbijagas 94 : 69 OKK Beograd
Sloga 68 : 65 Napredak Rubin
Smederevo 1953 88 : 91 Tamiš
Spartak 71 : 75 Vršac Swisslion
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 FMP 22 19 3 41
2 Konstantin 22 17 5 39
3 Vojvodina Srbijagas 22 17 5 39
4 Vršac Swisslion 22 13 9 35
5 Tamiš 22 13 9 35
6 OKK Beograd 22 11 11 33
7 Borac 22 9 13 31
8 Smederevo 1953 22 9 13 31
9 Sloga 22 7 15 29
10 Spartak 22 7 15 29
11 Napredak Rubin 22 5 17 27
12 Jagodina 22 5 17 27