XS
SM
MD
LG

Počinje Svetska liga

Sinoćonom utakmicom između Poljske i Rusije, počela je 26. izdanje Svetske lige. Ove godine učestvovaće 32 ekipe, koje će biti podeljene u tri divizije. Finalni turnir će se održati u Riju od (15-19.  jula).

U  elitnoj diviziji će igrati osam reprezentacija podeljenih u dve grupe. Naši momci će igrati sa ekipama Brazila, Australije i Italije, dok će drugu grupu činiti SAD, Iran, Poljska i Rusija. Elitna divizija je počela utakmicom u Gdanjsku, gde su svetski prvaci Poljaci ubedljivo savladali Rusiju, rezultatom 3: 0. Prvog vikenda se još sastaju: Brazil-Srbija, Australija-Italija, SAD-Iran.

Foto: Odbojkaški savez Srbije

U drugoj diviziji igraće 12 reprezentacija podeljenih u tri grupe. Kanada, Bugarska, Argentina i Kuba će igrati u grupi C, Francuska, Češka, Južna Koreja i Japan u D i u  E grupi će igrati Holandija, Belgija, Finska i Portugal.

Najslabiju diviziju činiće takođe 12 reprezentacija u tri grupe. U F grupi biće Turska, Tunis, Crna Gora i Portoriko. Slovačka, Grčka, Kina i Meksiko  igraće u grupi G, dok poslednju H  čine: Španija, Venecuela, Kazahstan i Egipat.

Pobednik druge i treće divizije obezbediće plasman u višu diviziju, dok će najslabija reprezentacija iz svake divizije putovati u rang niže.

Kao i predhodnih godina Srbija će pored svoje reprezentacije imati i dva trenera u drugim reprezentacijama. Slobodan Boškan će predvoditi Crnogorce, dok će Boba Kovač sa fantastičnim Irancima pokušati da ponove prošlogodišnji uspeh.  Puno uspeha želimo našim momcima, šta kog uradili vi ste naši pobednici!