XS
SM
MD
LG

Mašinac izmenio ime i odblokirao račun

Ženski fudbalski klub iz Niša pripojio se klubu Mašinac 1970 na sednici Skupštine, dobio sufiks po imenu sponzora "Trace PZP" i prebacio se na drugi račun, pa je nakon skoro 900 dana van blokade.

skupstina-masinca.jpg
Na sednici Skupštine bilo prisutno 40 od 55 članova; foto: Stefan Komadinić

Mašinac, učesnik Superlige i najtrofejniji kolektiv iz Niša, biće pripojen klubu Mašinac 1970 (nekadašnja Bubamara) i promeniće ime u Mašinac Trace PZP, po imenu generalnog sponzora.

Pošto je kompletna aktivnost Mašinca, čiji je račun bio blokiran, išla preko računa Mašinca 1970, na zahtev sponzora doneli smo ovu odluku. Klub će imati čist račun, a narednih 30 dana šansu sa poveriocima da izvrši reprogramiranje svih dugova. Klub se ne odriče nijedne svoje obaveze - istakao je Perica Krstić, direktor kluba.

Ovim se klub ne gasi i imovina i nivo takmičenja ostaje Mašincu Trace PZP, dodao je Krstić.

Podsetimo, Mašinac ove i prošle godine nije dobijao novac iz gradskog budžeta zbog blokade računa, koja je na snazi od 16. januara 2013. godine.

Ime kluba je već promenjeno u Agenciji za privredne registre (APR), a prema podacima Narodne banke Srbije Mašinac Trace PZP nema evidentirane neizmirene obaveze u poslednje tri godine.

Pripreme od 16. jula

Fudbalerke Mašinca Trace PZP okupiće se 16. jula na stadionu na Delijskom visu kada će početi pripreme za novu sezonu. Razgovarali smo sa svim igračicama i one su saglasne da ostanu, kao i trener Tamara Jovanović - kazao je Perica Krstić. Nova sezona u fudbalskoj Superligi za žene počinje 15. avgusta.


Mašinac 2 : 1 LASK Crvena zvezda
Napredak 0 : 5 Spartak
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 12 11 1 0 34
2 LASK Crvena zvezda 12 4 1 7 13
3 Napredak 12 4 1 7 13
4 Mašinac 12 2 3 7 9