XS
SM
MD
LG

Odbojka - Pionirke Srbije spremne za Balkanijadu u Turskoj

Ženska pionirska reprezenracija Srbije već četiri dana obavlja pripreme u Vrnjačkoj Banji podno Goča. Smešteni u super luksuznom hotelu Solaris koji se nalazi na stotinak metara od sportske hale "Vlade Divac". Na čelu ove talentovane pionirske odbojkaške družine nalazi se Ivan Steljić, nekada vrsni igrač i kapiten Budućnosti, Partizana sa kasnije bogatom internacionalnom karijerom.

- Trenutno imamo šesnaest igračica ovde u Vrnjačkoj Banji. Imali smo u početku mali problem jer je Anđelija Božović iz Vizure imala problem sa ramenom pa smo na pripreme pozvali Anastasiju Šundek iz Prijepolja. Ona je i prošle godine bila u sastavu tako nije bilo problema oko uklapanja u sastav.

U odnosu na prošlu godinu i Balkanijadu koja je održana u Ivanjici tu su i neka nova imena.

- Da četiri nove odbojkašice su sa nama i njima je ovo vatreno krštenje. Odlično se uklapaju, vredno rade i oziljno računamo na njih. One najavljuju jednu lepu odbojkašku karijeru i ja se nadam da ćemo i ubuduće imati tako kvalitetan izbor.

Sudeći po raspoloženje u vašem taboru uslovi su takvi, kakvi se poželeti mogu.

- Šta da vam kažem kada su ovde sa nama pioniri i juniorski pogon, uskoro dolaze i seniorske a krajem avgusta tu će biti i seniori. Imamo na raspolaganju dve sale za trening, odlične termine u maloj ali fudnkionalnoj sali u ovdašnjoj osnovnoj školi i u hali Vlade Divac. Nemamo ni trunku zamerki na boravak u Vrnjačkoj Banji.

Ekipa se polako ali sigurno uigrava. Nema sparing partnera ali ima dovoljno igračica za "prave" mečeve na treningu.

- Igramo naravno i već se polako kristališe konačan spisak. O tome je još rano govoriti ali u ubzir će se uzimati svaka aktivnost u radu i na pripremama i u ranijem periodu. Neke igračice su na pripreme došle spremne a neke i nisu pa je zato i period od sedam dana dosta mali. Nismo imali ni sparing ekipe jer je svuda pauza ali mislim da problema neće biti.

Koliko su vam poznate reprezentacije sa kojima ste u grupi. To su Grčka, Crna Gora i domaćin Turska.

- Mi smo na prošlojn Balkanijadi bili treći a Turskoj je pripala zlatna medalja. Sada domaćini igraju pred svojom publikom i svakako da su uz Rumune jedni od favorita. Ali optinmista sam i nadam se da i naša reprezentacija može da se umeša i napravi prodor ka samom vrhu konačnog plasmana. U našoj grupi rivali će nam biti već pomenuta Turska i Grčka ali nadamo se polufinalu.

Nema sumnje da su deca, kako reče Ivan Steljić motivisana i da od njih mogu očekivati dobri rezultati sa Balkanijade u Turskoj koja se održava od 1. do 5. avgusta u Ankari. Selektor je očigledno na slatkim mukama ali i pred teškom odlukom!

 

NAJBOLjIH ŠESNAEST

Na pripremama u Vrnjačkoj Banji su: tehničari: Anđelija Drašković (Cr. zvezda), Katarina Popović (Vizura), Rada Perović (Klek), korektori: Ana Pejičić (Vizura), Sara Carić (Radnički Kovin), blokeri: Elena Đoković (Cr. zvezda), Maja Radović (Roda Beograd), Bojana Despotović (Vizura), primači: Dragana Rujević (Cr. zvezda), Anđela Govedarica (Volej Dunav N. Sad), Bojana Pejović (Lazarevac), Dejana lekić (Kraguj, Kragujevac), Milica Mulunović (Kraguj), Katarina Gajović (Blok aut), Jovana Mirosavljević (Jedinstvo, St. Pazova), Anastazija Šundek (Putevi, Prijepolje).

PRVO DA PROĐEMO PRVI KRUG

Katarina Popović: U reprezentaciji sam od prošle godine, učestvovala sam prošle godine na Balkanijadi u Ivanjici gde smo osvojili bronzu. Turska je tada bila prva i svakako u njihom taboru sa puno optimizma čekaju da počne ovo takmičenje. Mi smo se dobro pripremile i očekujemo da najpre uspešno prođemo prvi krug, igranje u grupi a potom da jurišamo i na medalju.

AMBICIOZNE I PUNE MOTIVA

Maja Radović, zamenik kapitena: Imali smo odlične uslove, dobra je atmosfera u reprezentaciji i to nam posle napornog rada daje i nadu da možemo da vodimo jednu od glavnih reči u Ankari. Ambiciozni smo ali treba biti i oprezan jer sa nama u grupi su domaćin i Grčka a oni uvek mogu da budu neugodni rivali.

 

Ivan Steljić sa pomoćnicima

Pionirke na vrnjačkoj promenadi

Maja Radović i Katarina Popović