XS
SM
MD
LG

Odbojka - Juniori po medalju iz Vrnjačke Banje

Juniorska reprezentacija Srbije užurbano se priprema za prvenstvo Balkana. Mesto okupljanja i rada je Vrnjačka banja a baza hotel Solaris koji je sada i ubuduće će biti stecište najboljih srpskih odbojkaša u svim selektivnim kategorijama u obe konkurencije. Siniša Reljić vodi brigu o ovim talentovanim momcima koji će u dogledno vreme, svakako, biti nosioci igre na mreži:

- Ovde smo na pripremama za Balkanijadu koja se održava u Turskoj. Kada nema takmičenja tipa evropskog ili svetskog prvenstva ostaje nam samo balkanski šampionat. Vreme za pripreme je kratko ali je sastav ekipe dobar.

Ovo takmičenje dolazi u pogrešno vreme kada su igrači uveliko na odmoru posle prvenstava odnosno junuorskih turnira. U kojoj meri to stvara probleme?

- To je zaista veliki problem jer su neki igrači znatno ranije završili prvenstvene sezone i praktično od tada nisu imali ni iole ozboljniji trening. Tako su pojedinci trenirali do kraja juna a veliki broj je to završio početkom maja posle završnice finalnog turnira juniorskog prvenstva. To se najbolje uočava na treninzima. Na sreću kako treninzi odmiču polako se vraćaju u neku zadovoljavajuću formu. U kakvom ćemo izdanju biti na ovom šampionatu i da li je to dovoljno tek ćemo videti.

Koliko je igrača na ovim pripremama?

- Šesnaest igrača je ovde u Vrnjačkoj Banji a na put će krenuti dvanaest. Dakle četvorica će otpasti ali neće biti problema jer se to uglavnom zna i poznato je na neki način, jer mi pratimo aktivnosti svakog igrača a i oni su svesni svojih vrednosti u datom trenutku. Jednom rečju može se reći da i nisam baš na velikim mukama kada je odabir dvanaestorice u pitanju.

Kakve vesti iz Turske ljubitelji odbojke mogu očekivati u avgustu?

- Na prvenstvu očekujem neku od medalja mada su domaćini, posmatrajući trenutno stanje, veliki favoriti. Oni, naime, idu na svetsko prvnstvo i dugo su zajedno u pogonu. Eto zbog toga su favoriti, za sada, samo na papiru. Na parketu ostaje da se vidi - rekao je na kraju Siniša Roljić, selektor juniorske reprezentacije.

Grupe u za prvenstvo juniora još uvek nisu određene. Očekuje se da ovih dana stigne i to obaveštenje. No, optimizam u našem taboru je veliki a atmosfera pozitivna. To je i najbolji nagoveštaj da treba očekivati jednu od medalja. Po ugledu na srebrne seniore.

 

STRUČNI ŠTAB

Selektoru Roljiću u radu sa juniorima pomažu trener Tomislav Kukanjac (Crvena zvezda), skaut Fahrudin Kočo (Novi Pazar) a tu su doktor Ljuban Martinović i fizioterapeut Danko Stojković.

 

Siniša Reljić, selektor

Juniorski sastav ispred holeta Solaris