XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Lulićeva najbolja „Žena na crti“, Kostiću „Jesenji turnir“

NOVI SAD, 11.oktobar (Info centar).- Dajana Lulić iz Donjeg Tavankuta kod Subotice pobedila je na revijalnom turniru „Žene na crti“ u gađanju laserskom puškom na zajedničkom štandu Streljačke družine “Novi Sad 1790”, Nacionalne asocijacije za oružje Srbije (NAOS) i Streljačkog saveza Srbije na Novosadskom sajmu u okviru Sajma lova ribolova i sporta LORIST.

Drugo mesto osvojila je Marijana Dimitrijević, dok je treća bila Aleksandra Šišković iz Sombora, a četvrta Saša Stanković iz Beograda.

- Bila je to divna propaganda streljačkog sporta – kaže Duško Ilić generalni sekretar Naosa. – Prisustvovali su i strelci – olimpijci Ivana Anđušić Maksimović i Andrea Arsović, olimpijski šampion iz Seula Goran Maksimović trener Ivane Anđušić Maksimović i trener Andree Arsović u Partizanu Dragan Donević, a ispred Streljačkog saveza Srbije Nikola Marić predsednik Stručne komisije SS Srbije. Veliki doprinos u organizaciji štanda i pretećih turnira su pružili streljački radnici družine Novi Sad, najstarije na našim prostorima, a na čelu vrednog organizacionog tima bili su Dragan Marković, direktor družine i generalni sekretar, “bronzana” sa OI u iz Berseloni 1992. Aranka Binder. Najbolje takmičarke u ovom atraktivnom nadmetanju dobile su od naših olimpijki prigodne medalje i priznanja.

Na MK strelišti družine Novi Sad održan je i tradicionalni „Jesenji turnir“ pištoljima i revolverima na kome je pobedio Saša Kostić iz Novog Sada ispred Duška Ilića iz Barajeva sa 82 i Atile Nogradija iz Vrbasa sa 81 krugom. Učestvovalo je blizu 20 takmičara.

FOTO: Nikola Marić (sajam), Đorđe Janjić (turnir).