XS
SM
MD
LG

Aranđelovčanin Mateja Soldat debitovao drugim mestom u klasi KF3 u karting Šampionatu Srbije za 2016. godinu

Nova trkačka sezona u organizacija Srpskog Sportskog Karting Saveza (SSKS) počela je trkom na stazi Autokomerca u Beogradu u nedelju 24. Aprila ove godine.

Otvoreno prvenstvo SSKS za 2016-u godinu , očekuju ljubitelji ovog sporta , biće zanimljivije , kvalitetnije i neizvesnije ove godine jer se prijavio veći broj takmičara i klubova u svim kategorijama.

Teški uslovi na stazi Autokomerca u Beogradu

Prošlosezonski šampion Srbije Klase II u kartingu aranđelovčanin Mateja Soldat odlično je započeo takmičenje u šampionatu Srbije u kartingu u klasi KF3. On je kao debitant u ovj klasi osvojio vicešampionsku titulu prošavši kroz cilj kao drugoplasirani takmičar. Uspeh Mateje Soldata dobija na težini ako se u obzir uzme podatak da je on u ovoj klasi bio najmlađi takmičar , a dobri poznavaoci ovog sporta odaju svim takmičarima priznanje jer su svi vozili u gotovo nemogućim uslovima praćeni kišom i vetrom , pa je tako posle nekoliko godina pause , jedna karting trka za najmlađe vožena na mokroj stazi u napred navedenim uslovima što je bilo novo iskustvo za sve “kartingaše”.

Mateja Soldat pred start trke u Beogradu

Prema preliminarnom kalendaru Karting Saveza Srbije , ova sezona nastavlja se 15-og maja drugom trkom na kartodromu Ada huja u Beogradu , a plan je da se u toku 2016-e godine takmičari “provozaju” na 5 staza u sedam termina.

Aranđelovčanin , Mateja Soldat na stazi

Treća trka na program je 5-og juna , ponovo na stazi “Autokomerc karting centar” u Beogradu , da bi se posle toga šampionat 26.06.2016.godine preselio u Jagodinu. Za 10.07. planiran je rezervni termin za novu trku na aerodromu Ponikve. Predposlednja trka vozi se na motodromu u Kuli 28.avgusta a ovogodišnji šampionat završava se trkom u Jagodini 18.09.2016.godine.

Najmlađi takmičar na vicešampionskom postolju-Mateja Soldat drugoplasirani takmičar

Plakat kojim je najavljena prva trka ovosenzonskog šampionata u kartingu u Srbiji