XS
SM
MD
LG

Modriča domaćin Otvorenog prvenstva Balkana u karateu

U dane vikenda Modriča će biti domaćin 1. Otvorenog prvenstva Balkana u karateu, koje organizuju Karate savez WKF Republike Srpske i Klub borilačkih sportova Modriča.

Prijem kod načelnika Modriče, Mladena Krekića / foto: Slađan Jeremić

Podršku ovoj međunarodnoj manifestaciji dala je i opština Modriča, čiji je načelnik Mladen Krekić upriličio prijem za čelnike Svjetske karate federacije i organizatore Prvenstva.

Predsjednik WKF Svjetske karate federacije, Liviju Krisan, prijatno je iznenađen ljepotama modričkog kraja, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, pa uz dobru organizaciju i uspješno takmičenje vjeruje da je spojeno dobro i korisno. Uvjeren je da će modrička smotra borilačkih vještina da pospiješi afirmaciju karate sporta i čvršće poveže zemlje i narode iz kojih dolaze takmičari.

Autoritet svjetskog karatea vjeruje da će Otvoreno balkansko prvenstvo, pored prijateljstava među takmičarima i državama, doprinijeti i drugim benefitima, prije svega, na polju trgovine i turizma.

Generalni sekretar Karate saveza WKF Republike Srpske, Dragan Živković, rekao je da je sve spremno za početak ove manifestacije.

"Imali smo mnogo problema oko smještaja, ali zahvaljujući rukovodstvu Modriče, sve će biti lakše. Imamo takmičare svih zemalja Balkana, ako izuzmemo Albaniju, te još jedan broj država gostiju. Više od 400 takmičara uzeće učešće", rekao je Živković.

Načelnik Modriče, Mladen Krekić, rekao je da je Modriča u prošlosti imala svojih velikih takmičenja i događaja, pobjednika i šampiona, ali da će zahvaljujući karateu, makar i na dva dana, biti centar Balkana.

"Uz sportski dio, mi ćemo takmičarima pokazati prirodne ljepote ovih prostora, ali i naše gostoprimstvo, pa i kvalitetnu ishranu, uslugu. Događaj vrijedan svakog poštovanja", smatra Krekić.

Na prestižnom takmičenju učešće će uzeti više stotina takmičara iz Poljske, Grčke, Rumunije, Hrvatske, Crne Gore,Srbije, Mađarske, Egipta, Češke, Slovenije, Bugarske i domaćina Bosne i Hercegovine. Dakle, Otvoreno prvenstvo Balkana pružiće priliku za dokazivanje karatistima više balkanskih zemalja, ali i takmičarima još jednog broja država izvan balkanskog poluostrva.

(Autor: Slađan Jeremić)