XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Na četiri fronta u Sentgothardu

SENTGOTHARD, 6. maj (Info centar).- Kuglaške reprezentacije Mađarske i Srbije odmeriće snage na četiri fronta u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji u subotu i nedelju na kuglani sa četiri staze u gradu Sentgothard blizu austrijske granice.

Na tehničkom sastanku, kojim je rukovodio sudija meča, slovenački internacionalac Milan Mitrović, odlučeno je da u subotu prvo igraju po dve kadetkinje, potom rezerve u ekipama juniorki, a zatim će se u tri „bloka“ odigrati meč. Svečano otvaranje je u 8,30, prvi hici poleteće od 9,00.

Od 15 časova, po istom rasporedu igraće se i u muškoj konkurenciji (kadeti, rezerve, ekipe). Završetak i proglašenje najboljeg juniora, juniorke, kadeta i kadetkinje je posle 20 časova.

U nedelju će se od 8,00 igrati drugi meč sa šest juniori i juniorki.

Predsednik Kuglaškog saveza Srbije Uroš Dragojlović zahvalio se domaćinima i istakao:

- U ovoj fazi priprema za juniorsko prvenstvo sveta i kadetski pojedinačni Svetski kup u Novigradu u Hrvatskoj od 15. do 22. maja ne može se očekivati puna forma, ali sam uveren da neće izostati uzbuđenja i lepa borba i da će ovaj meč za obe selekcije biti veoma koristan.

Selektor juniora, koji na ovom meču voditi i kadete, Vojko Pavlović, odlučio je da za kadete igraju Želislav Jakab i Sebastijan Molnar, da rezerve u juniorskoj selekciji, koja će u Novigradu braniti titulu, budu Marko Antić i Milorad Vojnović, a potom će na staze izaći Robert Ernješi, Čaba Zavarko, Norbert Ernješi, Bojan Kličarić, Igor Kovačić i Alen Kujundžić.

Selektor kadetkinja Ljubomir Štetin odlučio je da za kadetkinje igraju Milica Perin i Olivera Čikoš.

Julijana Vukadinović, selektor juniorki, opredelila se da rezerve budu Vesna Boškov i Angela Zolnai, a da se jakim Mađaricama suprotstave Hermina Lukač, Kristina Ljubenković, Jelena Popov, Sanela Milosav, Ana Bošov i Ljiljana Frenc.

Svi mečevi igraće se na više oborenih čunjeva.