XS
SM
MD
LG

Sportisti na delu: Humani gest kraljevačkih asova

U gradu na Ibru organizovana je još jedna humanitarna akcija za pomoć za bivšeg uspešnog košarkaša Danila Jovanova. Inicijator je mladi odbojkaški trener Milan Simojlović koji trenutno radi u elitnoj ligi Poljske. On je danima bio aktivan i uspeo da na jednom mestu okupi vrhunske sportiste iz Kraljeva koji imaju blistave karijere.

- Rešio sam da uz pomoć mojih prijatelja prikupimo sredstva za kupovinu i ugradnju lifta koja će omogućiti Danilu da nesmetato izlazi i ulazi u svoj stan u zgradi na drugom spratu. Odziv je bio veliki akcija je uspela kao i druženje ovih sportista koji su imali priliku da se još bolje upoznaju - kaže Simojlović.

 

Milan Simojlović i Danilo Jovanov

 

Danilo je pre devetnaest godina teško povređen u saobraćajnoj nesreći i ostao prikovan za invalidska kolica. Ovo je inače jedna u nizu do sada ovakvih akcija u kojima su učestvovali rukometaši, košarkaši, igrači američkog fudbala... Simojlović je odlučio da sve bude organizovano na originalan način:

- Najpre kao igrač, kasnije kao član stručnog štaba svih reprezentativnih selekcija i sada kao trener, osvojio sam trideset medalja koje su mi, naravno, veoma drage. Ipak, odlučio sam da ih otkupe moji drugari sportisti i sav novac bude usmeren Danilu.

I ne samo to. Asovi su poklonili i svoje dresove koji će se za koji dan naći na aukciji u poznatom kraljevačkom kafiću "Šank ne sme pasti".

Na okupu su između ostalih bili košarkaš Nenad Krstić, odbojkaši Veljko Petković, Nikola Kovačević, Ivan Todorović, Vladimir Usiljanin, rukometaši Ivano Balić, Ratko Nikolić, fudbaleri Nenad Kovačević, Boban Dmitrović, Rade Todorović, Aleksandar Trišović...

 

Učesnici humanitarne akcije Foto: Stole

 

- Hvala svima koji su ste se odazvali ovoga puta, to vam nikada neću zaboraviti. Drago mi je što je na okupu bilo toliko pre svega sjajnih ljudi i vrhunskih sportista - rekao je Danilo Jovanov.

Sve ovo pratila su sredstva javnog informisanja a za sve prisutne organizovana je prava gozba.

DRESOVI NA AUKCIJI

Nenad Krstić je poklonio sportsku majicu sa poslednje utakmice koju je odigrao kao kapiten košarkaške reprezentacije a odbojkaš Veljko Petković je donirao dres u kome je igrao na Olimpijadi u Sidneju gde je reprezentacija Jugoslavije osvojila zlatnu medalju.