XS
SM
MD
LG

Zlatna devojka sa Ibra

Euforija traje. Uspeh našeg olimpijskog tima na Igrama u Rio de Žaneiru nikoga ne ostavlja ravnodušnim,a tako je i nekoliko dana posle u Kraljevu. Grad na Ibru se decenijama ponosi svijim olimpijcima, sportistima koji su osvajali medalje na najvećoj smotri sporta na planeti. na poslednjoj olimpijadi bilistala je Nevena Jovanović, naša bronzana košarkašica koja je tako ušla u odabrano društvo sportista iz grada na Ibru koji su osvajali medalje na Olimpijadama. Tim povodom prijem u Skupštini gtrada za Nevenu organizovao je gradonačelnik Kraljeva dr.Predrag Terzić.

Velika mi je čast da mogu da stegnem ruku i čestitam Neveni na ogromnom uspehu. Pokazali smo svetu ko smo i kakvi smo i svi naši olimpijci zaslužuju čestitke i jedno veliko BRAVO i HVALA. Nevena Jovanović je ponikla u Kraljevu, ovde je naučila magičnu igru pod obručima i na pravi način je predstavila ne samo Srbiju već i svoj rodni grad i sve sportiste Kraljeva. Posle zlata sa EP, ove bronze, očekujem da se riznica medalja koje je ona osvojila obogati sa novim medaljama sa najvećih takmičenja,a tu mislim i sledeću Olimpijadu u Tokiju – nije skrivao uzbuđenje i radost 32.-godišnji gradonačelnik Kraljeva dr.Predrag Terzić.

Naša reprezentativka je još jednom pokazala koliko joj znači pažnja sugrađana i čelnika rodnog grada.

Utisci su slegli, emocije još nisu, a ni glas mi se još nije u potpunosti vratio. Ponosna sam što sam deo ove sjajne generacije i neizmerno sam zahvalna svima koji su nam pružali podršku i koji su nam priredili fantastičan doček - kaže Nevena Jovanović.

Devojka koja sa ponosom ističe gde je rođena prve košarkaške korake Nevena je napravila uŽ KK Kraljevo odakle je otišla u Kovin, potom u „Radivoj Korać“ i Partizan. U svojoj karijeri do sada je nastupala i za mađarski Pečuj, turski Edirnespor, a i predstojeće sezone igraće u turskom šampionatu za VGD iz Istanbula.

- Uvek ponosno ističem da je moje Kraljevo grad sporta i mesto koje je plodno za razvoj sportskih talenata. Još nekoliko dana ću provesti među najbližima i prijateljima, a onda se okrećem klupskim obavezama. Sledećeg leta reprezentaciju očekuje Evropsko prvenstvo i nadam se da ćemo ponovo zaslužiti doček – zaključila je Nevena Jovanović,bronzana košarkašica, ali za Kraljevčane zlatna sugrađanka.

Tokom borvaka u zgradi Skupštine grada Nevena Jovanović je primala čestitke okupljenih, kao i brojnih sugrađana koji su je presretali na ulicama grada želeći samo da je pozdrave i kažu bravo i hvala!

HUMANO ZA „MALENE“

Naša bronzana košarkašica Nevena Jovanović i gradonačelnik Predrag Terzić otvorili su i humanitarni košarkaški turnir „Zajedno za VABA ligu“ sa kojeg će sav prihod ići na račun ŽKK „Kraljevo“ koji će se predstojeće sezone, osim u domaćem prvenstvu takmičiti i na međunarodnoj sceni – u ženskoj Jadranskoj ligi.

Turnir „pet na pet“ igra se u sportskoj sali OŠ „Jovo Kursula“, a kotizacija po ekipi iznosi 5000 dinara.

 

 

Gradonačelnik Kraljeva dr. Predrag Terzić daruje Nevenu Jovanović

Prijem za bronzanu košarkašicu Nevenu Jovanović u skupštini grada Kraljeva