XS
SM
MD
LG

E, Aco, Aco, zašto tako, naopako!!!??? Pobede pionira i ,,petlića,, Radničkog!

Aca Živković, sudija iz Niša je, verovali ili ne odličan sudija. Ovo ,,verovali,, zbog toga što ću  o njemu u ovom izveštaju  ponovo pisati upravo suprotno.

    Aca Živković jeste  odličan sudija iz mnogo razloga. Mlad, lepo izgleda, dobro se kreće, ZNA DA SUDI!!! Ja ću  izdvojiti jedan detalj  koji se video na poslednje dve utakmice u Pirotu.

   Ovaj momak je pirotskom Radničkom protiv favorita  Čukaričkog  ,,oteo,, tri boda jer je  u osamdeset i nekom minutu pokazao drugi žuti karton najboljem pirotskom fudbaleru, štoperu i stubu odbrane kapitenu  Darku Vasiću i tako otvorio vrata učesniku Lige šampiona da se ,,isčupa,, u Pirotu i postigne dva gola za nekoliko minuta. Aca Živković se posle pravdao nekim ljudima, kao, pokajao se…

  Aca Živković, odlični sudija iz Niša,  danas  je ponovo ,,oteo,, radost mladim fudbalerima Radničkog. Ima li gore, gospodo iz FSS i FS RIS od toga? Mladi pirotski tim bio je bolji od veoma dobro selektirane  beogradske Lokomotive (pobedila u prošlom kolu Zvezdu sa 3:1), to mi je posle meča u izjavi priznao i trener gostiju, ali je ,,strašni Aca,, demonstrirao svoju ,,moć,, i pomogao Beogradjanima.

      Zašto  na početku ono -  ODLIČAN.  Zato jer dobre sudije, maheri,  znaju šta  valja  činiti da se jednom timu pomogne. To prosečne sudije ne bi umele.

      Da li je Živkovića zabrinulo to što je pirotski tim u 42. minutu poveo evro golom Luke Petrovića na centaršut Luke Vasova? Brže bolje, samo posle dva minuta,  start Darka Vasića na 18 metara, okvalifikovao je  kao prekršaj. Za mnoge  je to bio čist start na loptu. Gosti su iz slobodnog udarca izjednačili.

   Ovaj ,,remi,, gostima  nije bio dovoljan. Došli su da pobede, kako rekoše!  Bek Luka Vasov  je u startu na korner liniji izbacio loptu van terena, čist start , Aca Živković je, brže bolje u 55.minutu sve to pretvorio u penal i vodjstvo gostiju od 2:1.

   E, Aco, Aco,  zašto tako naopako!?

  U poslednjih pola sata domaćí su ponovo , kao u prvom poluvremenu, saterali favorita u bunker! Bezbroj prilika, da bi Bandić posle kornera u 65. minutu ubacio loptu u mrežu. 2:2!!

    Za koga sve muka!? Za goste, naravno, a da li  i  za arbitra!? Šta mislite!?

   Do kraja meča, stalni napadi pred golom gostiju. Tada je nastalo spašavanje. Grešili su gosti, a Aca Živković je u svoj svojoj panici, prevideo kada je gostujući igrač na gol liniji  zaustavio loptu rukom, potom i jednu sumnjivu poziciju pred golom, žmurio je  pred nekim prekršajima u blizini gola Lokomitive!

     I kada je odlični sudija Aleksandar Živković završio svoju drugu ,,režiju,, u Pirotu, izuzetno korektna domaća publika nije želela da ode  nezadovoljna deljenjem pravde. Aca Živković je sa pomoćnicima, sve Nišlije, stajao dugo na ivici terena. Da li se zapitao zašto je taj silan svet, pošten fudbalski svet, bio ljut. Da li se pitao zašto su fudbaleri podmlatka Radničkog ponovo plakali u svlačionici, jer im je ovaj mladi, lepo gradjeni sudija koji  osim što se dobro kreće, zna još mnogo toga, u dve utakmice oteo PET BODOVA. Tri protiv Čukaričkog i dva danas protiv Lokomotive.

 E Aco, Aco, zašto tako naopako!

  Gospodo iz Saveza ne dajte da se deci otima zaslužena radost!!! Ili, možda će se Aca Živković, arbitar iz Niša, sutra ponovo kajati! ?

I na kraju , dok su omladinci Radničkog odlazili  suznih očiju u svlačionicu, gosti pognutih glava napuštali teren, valjda zbog osećaja neprijatnosti, gledaoci su na izlazu sa terena u velikoj grupi negodovali i prozivali arbitra Aleksandra Živkovića.

Trener gostiju , rekao bih , da je priznao da je Radnilčki  zaslužio pobedu, a igru njegovog tima pravdao umorom i posebnim raspoloženjem posle pobede nad Crvenom Zvezdom.

Jovo Čučković, tih čovek, koga samo fudbalska igra zanima , nije želeo da,, gazi ,, principe i komentariše  odluke sudija, ipak, rekao je , da je njegov tim zaslužio pobedu!

Podmladak Radničkog u sledećem, 6.kolu,  igra sa ekipom Brodarca iz Beograda, koja je trenutno na prvom mestu i u prošlom kolu pobedila Crvenu Zvezdu sa 3:2. 

Omladinska Liga Srbije

5. kolo, 27.08. 2016.

Pirot Radnički – Lokomotiva Beograd Železnik  2:2 ( 1: 1 )

Radnički: Savić 7, Vasov 7, Đorđević 7, Vasić 8,) od 75.min. Mijatović, Mijalković 8, Kostadinović 8 , Stojanov 8 Mijatović , N. Petrović 7  ( Bandić 7 ) L. Petrović 8, ( Milošević), Ivković 7, Barošević 7.

Rezerve: Manić, Bandić, Mijatović, Aleksov, Branković, Petrović, Nikolić

Pobede pionira i ,,petlića,, Radničkog!

Danas, u nedelju 28. avgusta, igrale su najmladje selekcije Radnickog. 
Pioniri ,,belih,, trenera Dragana Cvetkovica, nastavljaju da pobedjuju. Nas tim pobedio je u Prahovu ekipu Dunava sa 3:1. 
Bodove je osvojila i najmladja ekipa u Radnickom. ,,Petlici,, trenera Sase Skolova savladali su vrsnjake iz Prahova sa 2:1.


Voždovac 3 : 0 Spartak ŽK
Rad 3 : 0 Napredak
Mačva 1 : 4 Vojvodina
Crvena zvezda 2 : 3 Brodarac
Radnički (P) 2 : 2 Lokomotiva
OFK Beograd 3 : 0 Radnički (V)
Partizan 2 : 1 Radnički (N)
Čukarički 1 : 1 Jagodina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 5 4 1 0 13
2 OFK Beograd 5 4 1 0 13
3 Brodarac 5 4 1 0 13
4 Partizan 5 4 0 1 12
5 Voždovac 5 3 1 1 10
6 Crvena zvezda 5 3 0 2 9
7 Čukarički 5 2 2 1 8
8 Rad 5 2 1 2 7
9 Radnički (P) 5 2 1 2 7
10 Mačva 5 2 0 3 6
11 Lokomotiva 5 1 2 2 5
12 Jagodina 5 1 1 3 4
13 Spartak ŽK 5 1 1 3 4
14 Radnički (N) 5 1 0 4 3
15 Napredak 5 0 0 5 0
16 Radnički (V) 5 0 0 5 0