XS
SM
MD
LG

Milan Miodrag - Mikaja, iz Kanade, nije zaboravio svoj Polet

  Poslovica „daleko od očiju, daleko od srca“ ne važi za Milana Midraga – Mikaju (68). Iako je već četiri i po decenije i Torontu (Kanada), nije zaboravio svoje Nove Karlovce, svoj Srem, a pogotovo svoj Fudbalski klub Polet. Zahvaljujući „čudima tehnike“, Mikaja svakodnevno kontaktira sa sportskim prijateljima iz Srema.

Milan Miodrag - Mikaja

  - Osnovnu školu „Slobodan Bajić Paja“ završio sam u rodnim Novim Karlovcima – kaže Milan Miodrag – Kasnije završavam Trgovačku u Staroj Pazovi. Kao i sva deca, fudbal sam počeo igrati u osnovnoj školi, a u Polet sam primljen 20. avgusta 1966. Za prvi tim sam, s malim prekidima, igrao do 1974 godine i u tom periodu u dva navrata smo bili sremskoligaši. U jesen 1974. godine odlazim u Kanadu, gde igračku karijeru nastavljam, s priličnim uspehom, u novoosnovanom klubu Sloga iz Toronta. Pod pokrivitelstvom Matice Srpske imali smo čak i turniju po Jugoslaviji 1979. godine. Svuda smo bili lepo dočekani. Iako sam s aktivnim igranjem fudbala prestao u 33 godini, ne prestrajem da pratim sva dešavanja u njemu, sportu uopšte. Moja veza sa Poletom i Novim Karlovcima nikada nije prekidana.

Polet u srcu

  Da „čuveni Mikaja“ ima „veliko srce“ vidi se kroz brojne donacije, kako Fudbalskom klubu Polet, tako školi, zabavištu, samom selu.

- Nikada nisam zaboravio odakle potičem – ističe Mikaja – Za naš Polet kupujemo lopte, trenerke, sportske tašne i sve potrebne rekvizite. Popravljene su svlačionice. Trudimo se da klubu stvorimo što bolje uslove, kako bi na sportskom terenu izborio plasman u viši rang – Međuopštinsku ligu Srem.

Milan Miodrag, sa suprugom Dragicom ima dva sina i kćer, četiri unuka i unuku. Svi su „sportski nastrojeni“.