XS
SM
MD
LG

Statut usklađen, Sloga pred ambisom

Poštojući proceduru u FK Sloga su zakazali novu sednicu Skupštine sa samo jednom tačkom dnevnog reda, usaglašavanje Statuta kluba sa novim zakonom o sportu i njegovo usvajanje. Ponovo je u velikoj sali gradske kuće bila tesna većina, 18 od 35 delegata i više je vremena utrošeno da se sačeka dolazak 18. delegata, nego što je sama sednica trajala. Statut je jednoglasno usvojen uz opasku prisutnih da se unazad nekoliko godina na sednicama Skupštine kluba pojavljuju isti ljudi, odluke donosi tesna većina i da bi trebalo razmisliti o smanjenju broja članova najvišeg tela kluba. Najviše pažnje izazvala je tačka „razno“ jer je aktuelni predsednik Sloge Ljubiša Vujović još jednom okupljene upoznao sa alarmanto teškom situacijom u klubu.

Prošlo je mesec dana od prethodnog sastanka naše Skupštine, situacija je samo teža. Uložili smo prigovor na visinu duga za porez od 18,6 miliona dinara. Odgovor još nismo dobili, ali nam je zabranjena bilo kakva transakcija sa našeg žiro računa. Što se tiče famozne menice preduzeća „Status Integral“ u visini od preko 34 miliona dinara, dobili smo informaciju da je menica validna i sada preostaje da zakažemo razgovor sa ljudima iz ovog rpeduzeća. Takođe danas moramo da se izjasnimo da li prihvatmo dug po pitanju menice. Ukoliko prihvatamo postoji mogućnost da se kroz pregovore odloži njeno rešenje u narednih četiri ili pet godina – naglasio je Ljubiša Vujović predsednik FK Sloga.

Prisutni delegati su po dobijanju nove informacije nadležnih u klubu da je menica validna, jednoglasno glasali da prihvataju dug i da se odmah krene u pregovore oko njenog „zamrzavanja“. Ipak, to nije sva muka zonaša iz Industrijske ulice.

U međuvremenu aktivirane su nove tužbe bivših igrača, ljudi sa stadiona i većina je tih tužbi osnovana. Dug u ovom trenutku samo raste, a moram da vas obavestim da jedino prema savezima i za takmičenje ne dugujemo ništa i sa te strane smo mirni – zaključio je Vujović.

Sednici Skupštine FK Sloga prisustvovao je i Ivan Bunardžić koji je u gradskom veću Kraljeva zadužen za sport. U kratkom obraćanju je obećao svaki vid pomoći, da se određeni razgovori po pitanju Sloge vode, ali da će Sloga biti u nezgodnoj situaciji, jer u sadašnjoj situaciji ne ispunjava kriterijume da dobije novac iz budžeta za prvi kvartal u 2017. godini. Posle svih informacija usledila je kratka diskusija i konkretni predlozi da Sloga ne treba da čeka neiznebežno već da se ugasi i kasnije formira novi klub koji bi krenuo ispočetka. Usledila je kratka tišina i reakcija predsednika Vujovića i većnika Bunardžića da se to ne čini, barem do leta kada će se tačno znati imali spasa za kraljevačku Slogu.