XS
SM
MD
LG

U Krupi zadovoljni startom: Ključno je da strijelci prorade

 

Vitez - Krupa Foto/ Krupa

 

Fudbaleri Krupe na startu prvenstva imali su dva vezana gostovanja na kojima su ostali neporaženi, a šef stručnog štaba Slobodan Starčević zadovoljan je takvim učinkom, iako smatra da je bodovni saldo mogao biti veći.

U prvom kolu njegovi puleni gostovali su u Bijeljini, gdje je bilo 0:0, a potom su remizirali i sa Vitezom (1:1) golom Irfana Jašarevića.

- Malo smo se pribojavali starta prvenstva jer je bilo teško nastaviti sa dobrim igrama koje smo imali u debitantskoj sezoni kada smo zauzeli četvrto mjesto. Uz sve to, naruku nam nije išlo ni to što smo imali dva gostovanja u nizu, a i ekipa je doživjela dosta promjena, pogotovo po desnoj strani. Ipak, na kraju moram da budem zadovoljan sa dva remija, mada je moglo i bolje - rekao je Starčević.

Strateg Krupe je naglasio da glavni problem što bodovni saldo njegove ekipe nije veći leži u neefikasnosti.

- Za 180 minuta postigli smo samo jedan gol, a imali smo veliki broj izglednih prilika i protiv Radnika i protiv Viteza. Nadam se da će se situacija popraviti već u sljedećem kolu, kada ćemo biti jači za povrijeđene Lazara Marjanovića i Stefana Barića, te iskusnog napadača Nusmira Fajića, čija je papirologija završena i biće u kombinaciji za naredne mečeve - nastavio je Starčević.

Već u prva dva kola je bilo vidljivo da su dvojica novajlija Kerim Palić i Stefan Dabić tokom priprema zaslužili povjerenje i bili su u startnoj postavi.

- Njih dvojica su me ubijedili da imaju mjesta među startnih 11. Sa njima smo poprilično nadomjestili odlazak Denisa Čomora i Uroša Mirkovića i sigurno je da će iz kola u kolo njihova igra biti još bolja i tečnija - izjavio je Starčević.

Prvu domaću utakmicu u novom šampionatu Krupa je trebalo da odigra u subotu protiv Slobode, ali je termin promijenjen zbog TV prenosa.

- Igramo u nedjelju od 17 časova, ali to ništa ne mijenja, osim što ćemo imati dan duže za pripremu zahtjevnog susreta. Biće veoma teško jer je Sloboda, koja ima jednu od boljih ekipa u ligi, startovala sa dva poraza. Međutim, ne bojimo se izazova i nadam se prvoj pobjedi - istakao je Starčević.

Ove dvije ekipe su prošle sezone odigrale čak četiri prvenstvena susreta, a Krupa je slavila u tri, uz jedan poraz. Na svom terenu dvije ubjedljive pobjede od po 3:0, a u četiri meča Starčevićevi puleni postigli su deset golova.

- Prošlo prvenstvo je pokazalo da nam igra Slobode leži, ali to ne mora ništa da znači. Rival, a pogotovo Tuzlaci, koji su sada kao ranjeni lav, ne smije se ni u jednom trenutku potcijeniti - dodao je Starčević.   

Omladinci

Debi u Premijer omladinskoj ligi BiH ovog vikenda imaće juniori Krupe. Na startu ovog novog takmičenja, u kojem nastupa 14 klubova, izabranici Nenada Studena u subotu od 9.30 časova na stadionu u Krupi na Vrbasu ugostiće gradskog rivala, banjalučki Borac.

Preuzeto od Glas Srpske