XS
SM
MD
LG

Sloga kao furija

U organizaciji FK Karađorđe u Ribnici je počeo tradicionalni memorijalni fudbalski turnir,a pored domaćina igrali su i preostali zonaši iz ovog kraja Goč iz Vrnjačke Banje, Radnički iz Kovača i kraljevačka Sloga. Sve utakmice su počele minutom ćutanja u znak sećanja na preminule članove kluba, a pre svega dugogodišnjeg predsednika Predraga Matića Mareta.

RADNIČKI (Kovači) – GOČ 1 – 2 (1 – 0)

Stadion: Predrag Matić-Mare Gledalaca: 100 Sudija: Stefan Lazović (Kraljevo) Strelci: Vojmilovac u 34. minutu za Radnički,a Gavrović u 59. i Đaković u 62. minutu za Goč.

RADNIČKI: Knežević, Grujić, Bogdanović, Brkljač, Krstić, Radosavljević, Gligorijević, Trnavac, Vojmilovac, Mandić, Jovanović Još su igrali: Maksović, Radonjić, Vukomanović, Vučinić, Kojić, Pavić, Stefanović, Tašić, Bekčić.

GOČ: Z. Lazarević, Janković, Milić, L. Lazarević, Stančić, Paris, Đaković, Džamić, Žerađanin, Drobnjak, Simović Još su igrali: Šurbatović, Rafailović, Stolić, Gavrović, Ignjatović, Jocić, Marinković, Ilić, Radenković.

U prvoj utakmici Goč je pobedio Radničkog iz Kovača posle preokreta u drugom poluvremenu. Posle prvih 45 minuta Radnički je vodio golom Vojmilovca. Ipak, povratnik u zonski stepen takmičenja je u nastavku zagospodario terenom i za tri minuta načinio rezultatski preokret. Posle izgrađenih akcija gol Kneževića su pogađali Gavrović u 59. i Đaković u 62. minutu. Po prijazanoj igri potpuno zaslužena pobeda fudbalera iz Vrnjačke Banje.

KARAĐORĐE – SLOGA 1 – 4 (0 – 3)

Stadion: Predrag Matić-Mare Gledalaca: 150 Sudija: Luka Radulović (Kraljevo) Strelci: Đoković u 69. minutu za Karađorđe,a Ignjatović u 15., Filipović u 23., Krstić u 25. i 57. minutu za Slogu Žuti kartoni: Marković (Karađorđe), Kruševac (Sloga)

KARAĐORĐE: Manić, Arsenijević, Arsović, Jablanović, Čolović, Kosovac, Marković, Županjac, Milević, Janković Još su igrali: Glavčić, Nešić, Marić, Đoković, Marinković

SLOGA: Košanin, Dunjić, Čolić, Gvozdenović, Milošević, Pavlović, Vasiljević, Kruševac, Filipović, Krstić, Ignjatović Još su igrali: Jelić, Vukićević, Gušani, Savić, Marković, Pantović, Marić.

Trenutak kada Sloga preko Filipovića dolazi u vođstvo od 2-0

Furija u belom! Tako bi u najkraćem mogla da se opiše druga utakmica i igra fudbalera kraljevačke Sloge. Iako bez dva važna igrača Milojevića i Memedovića, „beli“ su održali fudbalski čas na Bunjačkom brdu i potvrdili da imaju štofa za borbu za prvo mesto u zoni „Morava“. Ignjatovića bomba pod prečku u 15. minutu je bila samo najava dešavanja pred golom nemoćnog Manića. Rastrčane fudbalere Sloge domaći nisu mogli da isprate, pa su Filipović i Krstić za dva minuta postigli golove kojima je pitanje pobednika bilo rešeno. Sloga je do kraja ovog dela igre dva puta pogađala prečku gola Manića i imala još prilika za nove pogotke. U nastavku je tempo igre malo pao, šansu su dobili fudbaleri sa klupe,a Krstić je novim golom u 57. minutu samo potvrdio pobedu Sloge. Samo što je ušao u igru 15.-godišnji Andrija Đoković je matirao mladog Jelića i postavio konačan rezultat ove dobre fudbalske provere zonaša iz grada na Ibru.

U nedelju od 16 časova u borbi za treće mesto igraju prve komšije Karađorđe i Radnički iz Kovača, dok se od 18 časova u finalu sastaju Sloga i Goč.

 

Gužva pred golom Manića - detalj sa utakmice Karadjordje-Sloga