XS
SM
MD
LG

Slavia iz Kovačice odustala od takmičenja u Prvoj JBPFL

Na sednici IO FSP Pančeva pored delegata bili su predsednik FSPP Predrag Ratković i komesar za takmičenja Prve JbBPF lige Zoran Janović koji su na kraju sproveli odluku da Slavia iz Kovačice ne igra u novoj sezoni. Na osnovu Odluke disciplinskog sudije VFL ''Istok'' i Odluke komesara lige mlađih kategorija Južnog Banata, koje su izvršne i odnose se na dugovanja FK Slavia prema Fudbalskom savezu Vojvodine i Fudbalskom savezu područja Pančevo, kao i službenim licima i kotizacije. Na sednici Izvršnog Odbora FSP Pančevo pošto u predviđenom roku nisu izmirili dugovanja i nisu se pojavili na sednici odlučeno je da se Slavia iz Kovačice izbaci iz takmičenja Prve JBPF lige i da ukoliko izmiri obaveze može da se uključi u takmičenje Druge JBPF lige. Umesto Slavie nastupiće Partizan iz Uljme koji je prošle sezone bio najbolje plasiran od timova koji su ispali iz takmičenja. U Drugoj JBPF ligi Istok status je zadržao Vladimirovac. Predsednik i delegat na super ligi Ratković je o novoj sezoni rekao:

-„Doneli smo jednoglasnu odluku u interesu fudbala i klubova koji se takmiče i prvenstvo startuje 19/20 avgusta u punom sastavu i svima želimo uspešne rezultate i da sve utakmice prođu u fer i sportskoj borbi.“-

Komesar za takmičenje  Zoran Janović koji je treću sezonu na ovoj funkciji napomenuo je da četiri kluba Jedinstvo Stević, BAK , Partizan (Uljma) i Dunav (Banatska Palanka) kao domaćini igraju subotom svoje mečeve, a ostali klubovi nedeljom.

Parovi prvog kola Prve JBPF lige koja počinje 19/20 avgusta u 17 časova su: Dolina - Crvena Zvezda, Jugoslavija - Radnički (B), Jedinstvo Stević– Vojvodina (CC), Jedinstvo (Vl) – Strela, Sloga (BNS) – Vulturul, BAK - Dunav (BP), Borac (St) - Vojvodina (C), Partizan (U) - Vojvodina (Se). 

 

Predsednik KUS Bojan Jevtić, predsednik FSPP Predrag Ratković, komesar za takmičenje Prve JBPFL Zoran Janović