XS
SM
MD
LG

Student počinje novu sezonu, pristiglo internacionalno pojačanje!
Najjače domaće prvenstvo za košarkašice počinje ovog vikenda, Student će premijeru imati u subotu, 7. oktobra, od 18:30 u sali Osnovne škole “Dušan Radović”, a protivnik je prošlogodišnji učesnik plej-ofa Vršac. Niškim košarkašicama cilj u novoj sezoni je plasman u gornji deo tabele, a u tome će im pomoći i najnovije pojačanje, centar sa internacionalnim iskustvom Nataša Mijatović.
Student
 
Izborile se za opstanak pred sam kraj sezone; foto: Vanja Keser

28-godišnja devojka iz Vrbasa najveći deo karijere provela je u rodnom gradu, odakle i dolazi u Niš, ali je igrala i u Rumuniji, Francuskoj i Slovačkoj. Sem nje, ostale košarkašice su pripreme počele pre 2 meseca, a trener Dimitrije Stojiljković veoma je zadovoljan spremnošću svojih izabranica.

Odradili smo sve što je bilo po planu i programu, što se tiče fizičke pripreme i košarke, na vreme smo doveli sva pojačanja, jedino sa zakašnjenjem je stiglo možda i najveće pojačanje Nataša Mijatović. Tako da sam veoma zadovoljan i kako smo radili i kako smo sklopili ekipu i mislim da potpuno spremni dočekujemo 1. kolo - kaže Stojiljković.

Njihov protivnik je već godinama stabilan član Prve lige, a prošle godine je sezonu završio na 4. poziciji. Nišlijke su, i pored mladog tima, uspele da prošle sezone ispune osnovni cilj i osiguraju opstanak među elitom, ali su zato ove porasli apetiti.

Očekujem pobedu. Imamo sada ekipu, koja juri gornji deo tabele, tako da moramo da idemo na pobedu u svakoj utakmici. I u prvoj i u svakoj narednoj, pogotovu u onim koje igramo kod kuće - ispričao je Stojilljković.

Inače, niške košarkašice će biti domaćini u prva dva kola, a sledećeg vikenda ugostiće Kraljevo.