XS
SM
MD
LG

Beočin zna da na mladima ostaje rukometni svet

Na sastanku održanom u prostorijama Sportskog saveza Opštine Beočin, kom su prisustvovali predsednik Skupštine Opštine Beočin, Zoran Stokuća, član opštinskog veća zadužen za saradnju sa mesnim zajednicama, sport i turizam, Nada Purić, predstavnici rukometnog kluba ''Beočin 1959'', Dušica Ristić i Žarko Bratić, kao i predsednik Sportskog saveza i generalni sekretar Sportskog saveza Opštine Beočin, Miodrag Ivanović i Vesna Ižak, gosti su bili predstavnici Rukometnog saveza Vojvodine, generalni sekretar, Slobodan Višekruna, i član Upravnog odbora RSV, dr Slađana Grujić.

Goste je u ime Opštine Beočin pozdravio predsednik Skupštine Opštine Beočin i poželeo dobrodošlicu, rekavši da mu je drago što se pokazuje interes za klubove iz malih sredina.

Foto: RSV

Generalni sekretar RSV je ukratko informisao prisutne o aktivnostima Rukometnog saveza Vojvodine, rekavši da se najviše pažnje posvećuje radu sa mladima, da takmičenje iz godinu u godinu rađa neke nove talente, koji se kroz okupljanje selekcija testiraju i na taj način se prati njihov napredak, u čemu značajnu ulogu ima dr Slađana Grujić. Višekruna se potom osvrnuo i na rad trenutno jedinog kluba sa teritorije Opštine Beočin, rekavši da je klub u prethodnom periodu bio sačinjen od igrača koji su dolazili ''sa strane'' i nije imao bazu beočinske dece, što je dovelo do toga da se iskazane ambicije ne poklope sa realnim mogućnostima. Dalje, rekao je Višekruna, potrebno je raditi mnogo više na formiranju takmičarskog pogona u mlađim uzrasnim selekcijama, krenuti u takmičenje i na taj način stvoriti dobru bazu za budućnost. Školovanje trenerskog kadra je takođe nešto na čemu RSV insistira, a u saradnji sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta iškolovan je već zavidan broj trenera, što treba dalje nastaviti, jer je uvek bolje kada klub ima nekoliko trenera u svojim redovima.

Predsednik Sportskog saveza Opštine Beočin istakao je da je status Saveza nerazrešen, da oni imaju odgovornosti, ali ne i ovlašćenja da odlučuju o visini sredstava koja se izdvajaju sportskim klubovima, kojih na teritoriji Opštine ima mnogo.

Predstavnici kluba Dušica Ristić i Žarko Bratić istakli su da se klub bori svim silama, da su veoma limitirani u radu, pre svega zbog malog broja termina za treninge, što nekako mora da se popravi, a zatim i zbog toga što su veoma skromna sredstva koja se izdvajaju za rukometni klub ''Beočin 1959''. Takođe, rekli su predstavnici kluba, da su svesni toga da na mladima ostaje svet, pa tako i rukomet, te da će nastojati u nameri da formiraju mlađe kategorije, jer kao mala sredina veće šanse imaju da održe kontinuitet rada sa decom, nego sa seniorima.