XS
SM
MD
LG

MFL Kraljevo: Mlada krila - Magnohrom 1:1

Prava prvenstvena utakmica i žestok okršaj ekipa završen je nerešenim rezultatom. Domaća ekipa pod imperativom pobede, ali i sa tanjim igračkim kadrom, od samog početka je probala da nametne dominaciju. Sa druge strane gosti, koji su tako nešto i očekivali, nastupili su sa iskusnijom postavom u odbrani (uz standardnog Mila Vukomanovića trener Lalić je odigrao svih 90 minuta na poziciji levog beka) i angažovanijim srednjim redom. Takva taktika gostiju se pokazala uspešnom, imali su inicijativu, bilo je nekoliko opasnih šuteva iz daljine, a u 20. minutu, posle centaršuta sa leve strane, kapiten Filipović je majstorskim šutem pogodio stativu. Domaća ekipa za to vreme bez izrazite šanse, ne uspeva čak ni da iskoristi očiglednu naklonost gl. sudije koji im je nekoliko puta poklonio slobodne udarce sa ivice šesnaesterca a gostima nije svirao čak ni faulove koje su mu pomoćnici signalizirali. Drugo poluvreme i ista priča na terenu, s tim što gosti nekoliko puta, posle dobrih akcija, primoravaju golmana domaćih Ristića da loptu odbija u korner. U 60. minutu u prodoru je bio Petrović, biva oboren, ličilo je na penal, sudija se ne oglašava. U 75. minutu posle lepe akcije na desnoj strani terena, Nikola Gvozdenović pronalazi sjajnim centaršutem usamljenog Debeljaka na II stativi koji glavom neumoljivo pogađa sam donji ugao protivničkog gola. Velika radost Picmalaca!Činilo se da će to biti prva pobeda na gostovanjima u ovoj sezoni. Ali, tako nisu mislili domaći, krenuli su na sve ili ništa i u 85. minutu posle slobodnog udarca i pravog karambola u 16-ercu gostiju, Luković sprovodi loptu u mrežu sa metar udaljenosti od gol-linije. Uzalud je golman Gvozdenović protestvovao tražeći ofsajd, lopta je već bila na centru. U zaostavnom vremenu Gvozdenović panterskim skokom brani lob udarac, prava parada za kraj utakmice i podelu bodova. Osvojen bod na teškom gostovanju predstavlja satisfakciju za uložen trud, borbenost i dobru igru igračima Magnohroma, koji su u pravom trenutku ušli u formu jer ih u narednih par kola očekuje teži raspored.

Metikoši, 14. 04. 2012. Igralište: Livade;Gledalaca: 100;Delegat: LJ. Jovanović;Sudija: B. Savić;Pomoćnici: S. Milenković i N. Blagojević;Strelci: Luković u 85. (M. krila), Debeljak u 75. (Magnohrom);Žuti kartoni: Ilić i Luković (M. krila), Vukomanović i Lalić (Magnohrom).
MLADA KRILA: Ristić, Bojković (Luković), Nešović, Barać, Veličanin V. , Ilić, Veličanin D. , Baković, Jovanović (Đurišić), Milojević, Paunović (Čorbić).
MAGNOHROM: A. Gvozdenović, Petrović, Lalić, Jeremić, Vukomanović, N. Gvozdenović, Dukić, Debeljak (Đokić), Janić, Filipović, Šćepović.