XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
32%
17%
51%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


10
Bežanija
7
11
Smederevo
7
12
Teleoptik
6
7
Timok
8
8
Dolina
8
9
Proleter
7
Čukarički
Teleoptik
Radnik
Timok
Bežanija
Radnik
Timok
Bežanija
Inđija
Sloga (PM)
Igrači i ocene
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Izveštaj utakmice
U režiji sudije Anđelkovića

Smederevo - Dolina 3:1. Pobeda bivšeg superligaša protiv novajlije u ligi, ništa neobično. Utakmica  dinamična, borbena, korektna, četiri viđena gola i još toliko izrazitih prilika sa obe strane tako da je malobrojna publika mogla da uživa u lepoj fudbalskoj predstavi. To što je kiša pokvarila još lepši sportski doživljaj kriva je majka priroda. Ali, kada se odigrava utakmica Prve lige Srbije a unapred  zna pobednik , ni majka priroda tu ne može pomoći. Sudijska dvojka u Smederevu niti je bila realna, niti je delila pravdu na očigled domaće i gostujuće publike, tako da je sama sebi ukaljala obraz. Protagonisti svojevrsne blamaže, osim poslušnog Dejana Anđelkovića iz Kruševca i njegovog poslušnika Olivera Petrovića iz Niša, nalaze se u prvim klupama našeg fudbala. Bog…… te vido! Šta je sve dvojac sa kormilarom morao da uradi: suditi penal za domaćina kod rezultata 0: 0,   isključiti gostujućeg igrača sa jednim žutim kartonom i poništiti gol gostima kod rezultata 1: 1, selektivno procenjivati prekršaje i žute kartone, odugovlačiti  igru umesto domaćih igrača, provocirati incident. . . Malo li je? Jedan događaj sa utakmice mogao bi da bude u konkurenciji za najsmešniji video klip. U soptvenoj režiji, prvi pomoćnik Oliver Petrović mahinalno je podigao zastavicu na samoj sredini terena u trenutku kada se odvijao napad gostujuće ekipe u šesnaestercu Smedereva. Sve je zadivio svojom posvećenošću poslom koji se bavi, poslom linijskog sudije. Treći sudija namerno se ne pominje, jer se jedini postideo svojih i tuđih postupaka.

A počelo je sa tri velike prilike za Dolinu. Najpre Nikola Kovačević, zatim Danilo Kovačević i Uroš Momić propustili su priliku da se istaknu. Borbu za loptu između Plavšića i Saše Jovanovića u kaznenom prostoru Doline, sudija je okarakterisao kao nedozvoljen start, pokazao na belu tačku a gostujućem igraču dodelio žuti karton. Prestrogo ili pogrešno sada to više nije bitno? Siguran egzekutor penala bio je Vukašinović. Nakon prvog narednog napada Doline i odlično izvedenog kornera Čižika na prvu stativu, Momić je uspeo da izjednači. Dolina je, posle slobodnog udarca Čižika i odbijene lopte od golmana Glintića, postigla gol, ali je poništen na intervenciju prvog pomoćnika. U poslednjim trenucima prvog poluvremena, sjajnim šutem iz slobodnog udarca sa tridesetak metara, Lukić je pogodio levi gornji ugao Matekovog  gola za novo vođstvo Smedereva.

U drugom poluvremenu Smederevo  je imalo dve neiskorišćene prilike za gol. Ranković je na centašut Miljkovića pogodio prečku a šut Vukašinovića sa desetak metara Memović je zaustavio ispred gol crte Doline. Gosti su u nekoliko navrata pripretili golmanu Glintiću, ali neuspešno. Pred kraj utakmice u 88 minutu igre Bulatović je postavio konačan rezultat kada je sa desetak metara, po treći put, savladan Matek.

Sudija Anđelković isklučio je najpre trenera Doline Mileta Tomića zbog prigovora na odluku o isključenju Markovića a u drugom poluvremenu i trenera Smedereva Baneta Smiljanića zbog namernog šutiranja lopte. Ako je prvi imao razloga da protestuje, trener Smedereva je tražio sopstveno isključenje stavljajući time pod zaštitu sudiju i sve njegove pogrešne odluke.

Tridesetak navijača Doline i „Despota“ zaslužuju pohvalu za korektno navijanje tokom cele utakmice.

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Smederevo Dolina
Međusobne utakmice
2013-2014
12.04
16:00
Dolina
Smederevo
0
0
28.09
15:30
Smederevo
Dolina
3
1

Uporedni rezultati

Smederevo
 
Dolina
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
2 (1) Broj utakmica 2 (1)
1 (1) Broj pobeda 0 (0)
1 (0) Broj nerešenih 1 (1)
0 (0) Broj poraza 1 (0)
3 (3) Dati poeni 1 (0)
1 (1) Primljeni poeni 3 (0)
+2 (+2) gol razlika na utakmicama -2 (0)
50% (100%) Uspešnost 0% (0%)
Nema rezultata
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača
PFL Sombor je ocenio igrača