XS
SM
MD
LG
Ko je pobedio? SSNET AI prognoza
Pobeda domaćina
Nerešeno
Pobeda gosta
60%
17%
23%
Tipovanja
1
X
2
0
0
0


 
3
Zemun
39
 
4
Radnički
34
5
Inđija
32
 
4
Radnički
34
5
Inđija
32
6
Jagodina
31
Proleter
Zemun
Bežanija
Sloboda
Mačva
Budućnost
Proleter
OFK Beograd
Zemun
Sindjelić
Izveštaj utakmice

Umesto derbija, videli smo od svega pomalo što ne krasi fudbal!

23.04.2017 plusonline.rs

Prva liga
23. kolo
Stadion kraj Nišave
Gledalaca oko 1000

Radnički: Bulajić 6, Bućković 6, Filipović 7 ( Memedović) Marković 7, Nikolić 6, Tolić 7, Čordašić 6, N. Petrov 7, Mančić 6, Ristov 7, Spasić 6

Igrač utakmice: Nemanja Petrov - Radnički

  Čudna utakmica! A trebalo je da bude, po mnogima – derbi!! Metaforično rečeno ,,bez, boje, mirisa I ukusa,,! Da se nije ,,zaoštrilo,, u poslednjih petnaestak minuta, odnosno, da domaći nisu krenuli da postignu drugi gol i da se do tada relativno dobri sudija Ivan Stamenković iz Kaludjerice, (očigledno da nije bio kadar za ovakve mečeve), nije pogubio i dozvolio da napravi nekoliko grešaka, ,,derbi,,  bi trebalo brzo zaboraviti. U tom periodu gol gostiju visio je u vazudu! Nikolić recimo nije uspeo ni sa dva metra da nadje lopti put do vmreže, šutirao je u centarhalfa koji je stajao na gol liniji. Bilo je to u 86. minutu.

Radnicki Indjija slika02 Radnicki Indjija slika03

 U 89. minutu sudija Stamenković, po reagovanju domaćih fudbalera nije video da je neko u ,,živom zidu,, gostiju, posle slobodnog udarca Ristova, igrao rukom. Rasprava sa njim, naravno da nije dala rezultat.

1

Evo dokaza da je sudija Stamenković oštetio Radnički. Na slici se dobro vidi i u video reportaži da je lopta pogodila protvničkog igrača u obe ruke!

  I kada već govorimo o arbitru, da kažemo da je bio ,,mlad i naivan,, u desetak situacija u kojima su gosti  lrežali na travi posle navodnih prekrašaja, jaukali ili ono poznato tražili pomoć zbog grčeva. Imao je i neke lose procene kod nekih navodnih prekrašaja! Tu mladi arbitar nije umeo da razdvioji bitno od nebitnog.

   Rekosmo na početku – čudan meč!

  Čudan i zbog toga što su oba tima, a verovalo se drugačije, (u Indjiji je recimo bilo mnogo agresivnije), ovoga puta igrali neku neočekivanu igru. Igru bez posebnih prilika u većem delu meča, sa mnogo praznina. Da, ti mečevi ,,na rezultat,, veoma često ,,ne umiru od lepote,,! Gosti su  često igrali sa previse  dodavanja i vraćanja lopte nazad, uz onaj već rečeni ,,piknik,, na travi.  Verovali smo, jer su tako i najavili, da će danas biti  agresivniji, ofanzivniji, konkretniji. Nisu! Dva tri puta su šutnuli na gol, a Lemajić je dao čudan gol u 47. minutu kada je sa metar samo postavio glavu, ( a visok je skoro 2 metra ), dok je Bulajič stajao kao skamenjen!

     I to je bilo čudno! U duhu meča.

      Gosti su imali priliku da prvi povedu već u 5. minutu. Lemajić i Bosančić su izašli pred gol Radničkog i ovaj drugi umesto da šutne loptu u gol ubacio je visokom cenatrforu koji se nalazio u nedozvoljenoj poziciji. I to je otprilike bilo sve u prvom delu i od njih.

     Piroćanci su sedam minuta kasnije imali loptu za prvi gol. Tolić je sa desne strane centrirao, Mančić dva metra zakasnio da je u padu ubaci u mrežu, a Spasić na kraju umesto da pogodi mrežu šutirao je u beka!!!

   Domaći su poveli u 40. minutu, kada je levi bek u šesnaestercu odgurao Petrova, ,,ušao mu u putanju,, i Stamenković  pokazao  na ,,čisti penal,, koji je Ristov iskoristio.

Radnicki Indjija slika05 Radnicki Indjija slika06 Radnicki Indjija slika08

   U nastavku, opisali smo gol Lemajića. Ali još jedan njegov pokušaj kada mu je lopta pobegla. I to je od Indjijaca bilo sve,  uz onaj beg Dolmatića (koga smo posebno upamtili po jaukanju) da ugrozi Bulajića ali je bio baš nespretan.

     Domaćima je trebalo dosta vremena da se ,,probude,, a gostima da se ,,ulogore,, ispred šesnaesterca i ostave fudbalskog majstora Lemajića da čeka grešku! Bilo je panike, kornera, gužvi, svega i svačega u poslednjih petnaest minuta, ali lopta nije ,,htela,, ili domaći nisu mogli da pronadju pravo mesto!

     Dakle, da završim kako sam počeo. U ovom zaista čudnom i neočekivano ,,praznom,, meču veći deo plena, ipak su odneli gosti. Iako je njihov trener najavljivao jedno, na terenu se radilo nešto sasvim drugo i Indjija, osim što je ostvarila željeno, nešto posebno nije učinila.

   Da nije bilo onih poslednjih petnaest minuta, o Radničkom bi mogli isto da kažemo!

 O sudiji smo rekli! Potpuno se izgubio u ,,vrtlogu,, one panike pri kraju meča! Ali i to je deo života. Ako nije to činio svesno! Da verujemo da nije!

Radnicki Indjija slika07 Radnicki Indjija slika09

Fudbal Fudbal Prva liga Srbije Radnički Inđija
Međusobne utakmice
2017-2018
26.05
17:00
Radnički (P)
Inđija
0
0
17.11
13:00
Inđija
Radnički (P)
1
0

2016-2017
23.04
16:00
Radnički
Inđija
1
1
01.10
15:00
Inđija
Radnički
0
1

2006-2007

Uporedni rezultati

Radnički
 
Inđija
Ukupno (Domaćin) Ukupno (Domaćin)
6 (3) Broj utakmica 6 (3)
2 (1) Broj pobeda 2 (2)
2 (2) Broj nerešenih 2 (0)
2 (0) Broj poraza 2 (1)
7 (5) Dati poeni 4 (3)
4 (1) Primljeni poeni 7 (2)
+3 (+4) gol razlika na utakmicama -3 (+1)
33% (33%) Uspešnost 33% (66%)
Nema rezultata